Det gode liv

Spejder redder lillesøsters liv

24. februar 2013 af Carsten Holst, Foto: Jørgen Ploug
Glade vandrede tre søskende på vej mod skole den sidste dag inden vinterferien. Pludselig blev idyllen forvandlet til blodigt kaos, da en varebil kørte ind i søstrene Annika, 11, og Hannah på ni år. Annikas liv blev reddet af storebror Dennis, 13.

Da Dennis Nielsen fra Vinderslev nær Silkeborg mandag den 25. oktober 1999 fyldte to år, fik han sin hidtil bedste fødselsdagsgave. Den dag blev hans lillesøster, Annika, nemlig født, og Dennis forgudede hende fra første øjeblik. De to har siden holdt sammen i tykt og tyndt, og Dennis gør alt for at hjælpe og beskytte Annika. Nu har han også reddet hendes liv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kørt ned

Den sidste skoledag inden vinterferien, fredag den 8. februar, var Dennis, Annika og deres lillesøster Hannah, 9, om morgenen på vej til Vinderslev Skole fra hjemmet på en landejendom lidt uden for byen. Klokken var omkring halv otte, vejret var klart, og de tre søskende gik som altid på en række efter hinanden helt ude i vejsiden. De glædede sig til en utraditionel skoledag med blandt andet tøndeslagning i anledning af fastelavn og vinterferie.

LÆS OGSÅ: Betjent udråbt som helt

Men pludselig blev forventningens glæde hos de tre søskende afløst af kaos. Da en varebil skulle passere en lastbil, trak chaufføren i varebilen så langt ud til siden, at han med sidespejlet først ramte Annika og derefter Hannah. Dennis nåede at springe til side, efter at han havde advaret sine søskende. Da drengen hurtigt havde fået overblik over situationen, og igen kunne tænke klart, mødte der ham et frygteligt syn.

Holdt hovedet koldt

Annika lå livløs i vejkanten med blodet sivende ud af mund og næse. Dennis vidste, at han skulle reagere kvikt. Uden at gå i panik begyndte han førstehjælp, som han har lært både som spejder og i skolen. Han fik sin livløse søster lagt i aflåst sideleje og sikrede, at der var fri passage til luftvejene. Derefter ringede han 112.

Chaufføren i varebilen var over alle bjerge. Andre bilister kom til, ligesom chaufføren i lastbilen tilbød sin hjælp. Men det var unge Dennis, der bevarede overblikket og koordinerede redningsaktionen. Først da en ambulance havde afhentet hans to kvæstede søstre, lod Dennis følelserne få frit løb.

Blev lagt i kunstig koma

Knap en uge efter ulykken står Dennis nu sammen med sin mor, Lene Nielsen, 33, og lillesøster Hannah foran hovedindgangen til Århus Universitetshospital. I lommen har Dennis Ude og Hjemmes heltemedalje, som hans mormor har indstillet ham til, samt en kontant belønning på 1.000 kr.

Men Dennis' tanker er et andet sted, nemlig hos lillesøster Annika. Den niårige pige ligger bevidstløs på 6. etage på hospitalets neurokirurgiske afdeling. Her har lægerne i knap en uge holdt Annika i kunstig koma, efter de på ulykkesdagen måtte operere hende i hjernen på grund af et for højt tryk.

Stolt af sin søn

Det er endnu for tidligt at sige, hvor skadet den lille pige er. Det kan kun tiden vise, men lægernes prognoser er positive. Hun er så småt begyndt at reagere, når Lene Nielsen sidder ved sygesengen og fortæller om stort og småt.

LÆS OGSÅ: Seks hundevalpe blev reddet af en familie

- Jeg er stolt af min søn. Mange i hans alder ville nok være gået i panik ved synet af en livløs søster med blod løbende ud af hovedet. Lægerne har fortalt mig, at Annika sandsynligvis ville være død, hvis ikke Dennis reagerede så hurtigt og dygtigt. som han gjorde, siger Lene Nielsen.

Sponsoreret indhold