Det gode liv

Tag på mad-ferie i Spanien

17. januar 2014 af Tekst Andrea Bak. Fotos AllOver og Privat
Det er slut med grisefester og dansk spegepølse, når man tager til Spanien. Vi vil have ægte, spansk mad! Har du også lyst til en tur til Spanien, så besøg vores nye rejsesite Mad og Rejser
Oplev Spaniens spændende køkken
Oplev Spaniens spændende køkken

Annonce
Mit andet hjem
Tv-værten Anne Hjernøes andet hjem er Andalusien i Spanien. Hun er kommet der fast gennem de seneste 20 år, og området har en helt særlig plads i hendes hjerte. Hun bor som regel i den lille by Jimena de la Frontera, der ligger i bjergene.

"Jeg bor som regel på Hostel el Anon, som er ejet af en engelsk kvinde, og som består af en masse små byhuse, der er bygget sammen," siger hun.

Anne Hjernøes yndlingsby i Andalusien er dog Malaga.
"Der er rigtig hyggeligt og masser af stemning. De fleste turister tager hjem på deres hotel andetsteds på solkysten, så om aftenen har man byen næsten for sig selv. Byen ligger lige ved havet, og tager man østpå i byen langs stranden, har man en perlerække af gode fiskerestauranter, hvor der aldrig er nogen turister," siger hun.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Netop maden er en stor del af Anne Hjernøes kærlighed til Andalusien.
"Det andalusiske køkken er rustikt, spansk bondekøkken, som kan være noget tungt, så jeg spiser gerne tapas. Overalt i Spanien slås de om, hvem der har opfundet tapas, og andalusierne mener helt bestemt, det var dem. Jeg kan næsten leve af tapas - især den iberiske sortfodsskinke er jeg meget glad for," siger Anne Hjernøe.

BLIV INSPIRERET MED NYT REJSESITE

  • Har du også fået lyst til en tur til Spanien, så besøg vores nye rejsesite Mad og Rejser her
  • Her kan du booke din næste Spaniens ferie og få mere inspiration til hoteller, oplevelser og mad.

Få en "på opleveren"
Tv- og radiovært Adam Duvå Hall er også begejstret for det spanske køkken. Han var på ferie på Mallorca sidste sommer med sin kæreste og deres lille søn, og madoplevelserne gjorde det til en ferie udover det sædvanlige.

"Man kan virkelig få en på opleveren madmæssigt, når man besøger Mallorca," siger Adam Duvå Hall, der elsker fisk og skaldyr og med egne ord er lykkelig bare han får en grillet sardin med citronsaft.

"Vi var der i juli, og der var ret varmt, så vi var glade for de mange varianter af den kolde suppe Gazpacho, som du kan få alle steder. Jeg troede egentlig kun, den fandtes med tomat, men jeg fik både med jordbær og melon, og det var superlækkert. Jeg havde næsten lyst til bare at få den i drop! Jeg er stor fan af skaldyr og fisk, og det kan man få i den ene lækre udgave efter den anden overalt på øen."

Sponsoreret indhold