Det gode liv

Ticko redder kræftramt kvinde

5. september 2013 af Morten Nøhr Mortensen, foto: Lone Eg Nissen
En kræftramt kvinde havde opgivet alt og var søgt ud i skoven for at begå selvmord. Politihunden Ticko fandt hende, inden det var for sent. Nu bliver den hædret.

Den otteårige schæferhund Ticko fra Odense og har gjort det igen. De sidste fem år har den hvert år kvalificeret sig som elitepolitihund. Men her forleden slog den for alvor igennem som en firebet superstar, da den foran 400 bjæffende konkurrenter blev kåret som årets politihund af Dansk Kennel Klub.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Jeg skød og dræbte en mand

Efterlod selvmordsbrev

Og det var med god grund at Ticko i tæt kompagniskab med sin ejer, Nikolaj Jespersen, gik hele vejen. Ikke blot har makkerparret lavet et godt og grundigt eftersøgningsarbejde i en række alvorlige kriminalsager - blandt andet dobbeltdrabet i Tusindårsskoven, voldtægtsager og sager om skyderi i et belastet kvarter. Senest lykkedes det dog for den dynamiske duo at opspore en selvmordstruet kvinde, der havde forladt sit hjem. Kvinden havde efterladt en besked til sin familie om, at hun ønskede at gøre en ende på sit liv. Hun blev dog, efter en stor gennemsøgning i både skov og krat, fundet af Ticko og dermed i tide indlagt på hospitalet.

Familiehund

Foruden hæderstitlen fik Ticko og hans ejer, Nikolaj Jespersen, 5.000 kroner til køb af hundekiks.
Nikolaj Jespersen har siden 2005 været ansat som hundefører ved Fyns Politi. Når de to ikke er på arbejde sammen fungerer Ticko som en almindelig familiehund derhjemme.

Sponsoreret indhold