Det gode liv

Tobias fik en far

10. december 2010 af Joan Andersen
Bianca mødte sit livs kærlighed, da hun var enlig mor til to og havde lille Tobias i maven. På den første date var hun i femte måned, og maven struttede af liv.
Foto: Gregers Kirdorf
Foto: Gregers Kirdorf

Bianca Bang fra Brædstrup ved Horsens var helt nede i kulkælderen. I to år havde hun været sammen med en mand, som hun egentlig godt vidste, ikke var den eneste ene for hende. Og nu var hun gravid og alene med to børn.

- Jeg var ikke udpræget begejstret, da jeg fandt ud af, at jeg var gravid, for jeg vidste godt, at forholdet var dødsdømt. Vi prøvede at få det til at fungere, men det gik ikke, fortæller den 34-årige mor.

Hun var færdig med mænd. Slut med kærester, sagde hun til sig selv. Hun ville bare nyde livet sammen med sine to piger og den lille ny.

- Jeg savnede nogle ligesindede, så jeg oprettede en profil på SinglePlus.dk, en netværksside for enlige forældre på internettet, for at få venner, der kunne relatere sig til min situation, fortæller hun.

Efter ganske kort tid skrev Hans Rasmussen, som er elektriker. Han er far til en datter på samme alder som Biancas piger. Bianca gjorde det klart fra starten, at hun ikke var på udkig efter en kæreste.

- Men han begyndte alligevel at spørge, om vi skulle mødes. Jeg afslog de første par gange, men han blev ved, fortæller Bianca, der arbejder som dagplejemor.

- Jeg beundrede hendes ærlighed i profilen, og det generede mig ikke, at hun var gravid. Vi har jo alle bagage. Jeg har f.eks. to forliste ægteskaber bag mig, siger Hans, 39, og viser det store overskud og ubekymrede væsen, som Bianca endte med at falde for.

På deres første date forsøgte Bianca stadig at overbevise Hans om, at det var en dårlig idé.

- Jeg tænkte, at det jo måtte gå op for ham, at han kunne få en, der var bedre end mig, siger Bianca. Men Hans var af en helt anden mening.

- Der var god kemi med det samme, siger han.

Læs også: Mai har aldrig kysset andre

Hans klippede navlestrengen
For ham var det underordnet, at hun var gravid. Han var endda klar til at spille en rolle i barnets liv, meddelte han. - Også hvis vi snakker adoption på sigt, sagde han til Bianca.

Sidst i graviditeten besluttede Biancas ekskæreste, at han ikke ville have noget med barnet at gøre, hvilket Bianca har stor respekt for. I stedet stod Hans ved Biancas side til fødslen.

- Vi var stadig nyforelskede, så det var en lidt underlig situation. En fødsel er meget intim. Men da fødslen først gik i gang, tænkte jeg ikke over det længere, siger hun og sender Hans et bredt smil. Det var Hans, der klippede navlestrengen og gav Tobias tøj på første gang.

- Jeg så en anden side af Bianca den dag, men det var en meget stor oplevelse, siger Hans. Derefter tog tingene fart. Parret fandt ud af, at de alle tre skulle have boet sammen i to et halvt år, inden en adoption kunne komme på tale. Og Bianca og Hans skulle være gift.

- Vi flyttede sammen seks måneder efter, vi havde mødt hinanden. Vi joker lidt med, at vi havde så travlt, at vi allerede havde lavet et barn, inden vi mødte hinanden, siger Bianca og griner.

De blev gift på rådhuset den 24. juli 2007.
- Det var meget på grund af adoptionen, vi blev gift. Det lyder uromantisk, men det var det nu ikke, siger hun. Tre år efter de mødte hinanden, søgte de adoption.

- Da vi spurgte Tobias' biologiske far om det, fandt vi ud af, at han allerede havde underskrevet papirerne og sendt dem til Statsforvaltningen, fortæller Bianca, som aldrig har holdt det hemmeligt for sin i dag femårige søn, at han er adopteret.

- Jeg har vist Tobias et billede af hans biologiske far, som jeg fandt på facebook, og forsøgt at forklare ham, at manden på billedet var med til at lave ham. Og da han kom til verden, blev Hans hans far, fortæller Bianca.

Til jul og fødselsdage får Tobias også gaver fra sin biologiske farmor og farfar, som Bianca holder opdateret med mail og billeder. De har aldrig mødt Tobias, for det ville måske blive for hårdt eller svært. Hans er jo og vil altid være Tobias rigtige far.

Sponsoreret indhold