Det gode liv

Tyvens skræk er mor til tre

2. marts 2009 af Søren Johannesen: Foto: Morten Mejnecke
Trine Birk er tyvenes skræk. Den 16-årige mor er vant til at kæmpe, og det får tyvene nu at føle.

Trine Birk ved, hvad det vil sige at kæmpe. Den 26-årige mor til pigerne Tilde på to, Victoria på fem og syvårige Emma har gjort det hele livet. Først som alenemor uden uddannelse. Siden som eneste pige i sin klasse på politiskolen. Og senest for nylig, da hun kom i blodig kamp med en indbrudstyv i Kalundborg.

Trine er en såkaldt PG2'er, hvilket vil sige, at hun er halvvejs gennem uddannelsen til politibetjent. Fredag den 30. januar sad hun i patruljevognen med sin kollega Mette, som også er PG2'er, da meldingen "indbrud i øjeblikket" i Kalundborg kom over radioen.
- Vi var tilfældigvis kun to minutter derfra, så vi kørte straks af sted, fortæller Trine, som nåede frem mens tyven stadig var i lejligheden. Det udviklede sig hurtigt meget dramatisk.

- Ja, der opstod lidt tumult, for han ville ikke anholdes, kommer det beskedent fra Trine om den voldsomme scene, der udspillede sig, da de to aspiranter fik fat i tyven, som var kravlet ind gennem et vindue.

Den 39-årige mand nikkede bl.a. Trine en skalle, så blodet flød, og da de to kvinder havde fået lagt ham i håndjern og bugseret ham ind på bagsædet i politibilen, var han ved at sparke det hele i stykker. Endnu en gang var Trine og hendes kollega nødt til at have peber-sprayen frem.
Den voldsomme anholdelse kostede de to aspiranter en tur på skadestuen og fire dages sygemeldelse. Alligevel lyser den kønne betjent op i et smil, når hun fortæller om de dramatiske minutter i Kalundborg.

- Det er så sjældent, det lykkes at tage en indbrudstyv på fersk gerning. Det var bare superfedt, jeg var helt oppe at køre, fortæller Trine, som i de følgende dage fik en masse ros fra sine kolleger i både Roskilde og Kalundborg.

Sponsoreret indhold