Det gode liv

To ulykker og en baby

28. januar 2009 af Søren Johannesen Foto: Morten Mejnecke
Mariannes ventetid var mildt sagt dramatisk

Alt tegnede lykkeligt, da Marianne Tirsvad Tholstrup Hansen fra den lille by Tvis ved Holstebro blev gravid. Men graviditeten blev noget hårdere, end hun og manden Jimmi havde forestillet sig.

Først blev Marianne kørt ned og måtte sygemeldes i seks uger. Da hun endelig var kommet sig, kørte Jimmi galt og havde nær mistet livet.
Det unge par, som begge er 24, blev gift den 7/7-2007 i Mejrup Kirke. Få måneder senere opdagede Marianne, at hun var blevet gravid.

- Vi var så glade, husker Marianne, som lige nu er på barsel fra sit arbejde som kontorassistent i Tvis Køkkener.
Glæden blev dog hurtigt forvandlet til frygt og smerte, da Marianne tidligt om morgenen, den 1. november, blev kørt ned. En bilist overså den gravide Marianne på sin scooter og kørte ind i hende.

- Jeg fløj henover køleren og fortsatte ned på asfalten, hvor jeg landede hårdt på maven. Heldigvis havde jeg hjelm på. Den blev helt smadret. Jeg brækkede også håndleddet, fortæller Marianne, som i huj og hast blev kørt i ambulance til Holstebro Sygehus, hvor lægerne heldigvis kunne konstatere, at barnet i hendes mave var okay. Der var stadig hjertelyd.

Den 27. februar var den gal igen. På vej hjem fra arbejde ville Jimmi overhale en række biler på Skivevej, da han ramte en modkørende, kvindelige bilist med omkring 80 km/t.

Mens kvinden og hendes passager slap forholdsvis nådigt fra sammenstødet, stod det værre til med Jimmi. Bevidstløs og med politieskorte blev han kørt til Herning Sygehus, hvor han blev lagt i respirator. I fem dage sad den højgravide Marianne i en stol ved Jimmis hospitalsseng og bad til, at han ville overleve. Det gjorde han heldigvis.

Fire måneder senere, den 2. juli i fjor, kom lille Nicolai til verden på Holstebro Sygehus. I oktober kunne Jimmi begynde på arbejde igen i Jysk.

- Om Nicolai skal have en efternøler? Ja, på et tidspunkt. Men næste gang vil det altså være rart, hvis vi kan gøre det uden trafikulykker, lyder det tørt fra det unge par i Tvis.

Læs mere om familiens prøvelser i Ude og Hjemme nr. 5, 2009 på gaden 28. januar

Sponsoreret indhold