Det gode liv

Uvenner? Dette skal du ikke gøre bagefter

8. april 2014 af Mette Skøtt, foto: panthermedia
Tænk over din adfærd overfor din partner, hvis I netop har skændtes og forsøger at komme over det, for ellers baner du selv vejen tilbage til råb og uvenskab.

Det er fristende at give din mand den kolde skulder, hvis du føler dig ked af det og træt ovenpå et skænderi, men det er en dårlig idé, hvis I skal finde tilbage til nærheden og det glade forhold, skriver Woman's Day.

- En af de største fejl, folk laver efter et skænderi, er at give den kolde skulder, siger psykoterapeut og samlivsekspert fra New York, Rachel A. Sussman.

LÆS HER: Derfor gør det så ondt at blive afvist

Hun forklarer, at det er naturligt, at enkelte har brug for lang tid til at komme sig over et uvenskab med sin partner. Men det vigtige er at sige det. Sig til ham, at du har brug for lidt rum til at komme dig, og sig det på en omsorgsfuld måde, siger Rachel A. Sussman:

- Mine følelser heler ikke så hurtigt som dine, men giv mig 24 timer og jeg er sikkert helt fin igen. Og er jeg ikke, så kan vi snakke om det der.

Pas på dine ord

Hvis ikke du er typen, som giver din partner den kolde skulder, så er du måske "snakke-typen" i stedet; en af dem der vender hvert ord, der er blevet sagt eller prøver at manipulere dig frem ved at bruge de rigtige ord. Det skal du også holde dig for fin til, hvis du gerne vil afslutte skænderiet ordentligt.

Hun mistede sin mand og blev gravid indenfor samme døgn - læs hvordan det gik her

Michelle Golland, psykolog og parterapeut, forklarer at det er vigtigt ikke at holde hans ord imod ham - det han siger under et skænderi, bør ikke bringes op igen og igen ved andre lejligheder. Tag den under skænderiet, og generer det dig stadig dagen efter, så træk vejret, vent og se om du stadig er påvirket nogle dage efter og tag den så over en god samtale.

Du skal heller ikke blive fristet af at kalde din mand grimme ting under og efter skænderiet, for det kan være svært at komme sig over og dét er noget, der bliver husket. Samtidig skal du ikke vende ham ryggen, når I er færdige med at skændes, eller hvis han senere har brug for at samle op på de ting, der blev sagt, imens I var uvenner.

Mød Danmarks yngste mor her
 

Ingen undskyldninger

Der findes tusind undskyldninger for, hvorfor et skænderi starter, men drop dem råder psykolog og parterapeut Michelle Golland. Selvom studier fra for eksempel University of California, Berkeley, viser at folk, der ikke sover nok, har større tendens til at skændes, så kan det ikke nytte at give søvnmangel skylden for skænderiet… eller hovedpine, en dårlig dag på jobbet eller…
- Hvis du er sur, ked af det eller såret, så er det informationer, din mand har brug for at kende til og advar din mand, før du kommer hjem, siger Michelle Golland som råd til, hvordan et skænderi kan standses i opløbet, men brug det aldrig som undskyldning bagefter.

Og sidst men ikke mindst, så drop make-up sex, hvis ikke du mener, du er videre. Det er meningen, det skal få jer til at føle jer tættere, og hvis ikke du er med, så forklar ham hellere, at du meget gerne vil kramme og så kan I finde hinanden via det, forslår samlivsekspert og psykoterapeut Rachel A. Sussman.

Sponsoreret indhold