Det gode liv

Vi vinder over vægten

14. november 2008 af Redaktionen
Trine Skov arbejder på julemærkehjemmet i Skælskør, og drivkraften er blandt andet at opleve børnene sprudle af selvtillid, når kiloene rasler af dem.

- Det gør virkelig ondt, når børnene fortæller om deres oplevelser. Det er altså blevet mere og mere modbydeligt med årene, mener Trine Skov, pædagog på julemærkehjemmet i Skælskør.

Børn med meget i bagagen Børn, der fortæller om, hvordan klassekammerater har tømt en skraldespand ud over dem. Børn, der er blevet chikaneret. Og børn, der higer efter kærlighed og har fundet den i mad. 49-årige Trine Skov kender alle historierne. I 25 år har hun arbejdet på julemærkehjemmet Skælskør Fjord, og hun elsker sit job.
- At se børnene få mere og mere selvtillid, som ugerne går, er guld værd. Men det er et intenst ophold, de 10 uger det varer, og børnene er langt væk hjemmefra. Derfor knytter de sig til os, fordi vi er de nærmeste, hvis de bliver kede af det, fortæller Trine.

Det primære problem er overvægt
Trine understreger, at man er nødt til at give sig selv helt rent følelsesmæssigt. I dag er de fleste børn, der kommer på julemærkehjem, overvægtige, mens børn tidligere fik en plads, fordi de trængte til et kærligt pusterum. Hvert år ved gammel elev-dag genser hun mange af de børn, der gennem årene har været på hjemmet.
- Jeg siger altid, at det er lige meget, om de har taget på, efter at de har forladt os. De skal bare komme den dag, så jeg kan se og høre, hvordan det er gået dem.


LÆS OGSÅ:

Her bliver jeg ikke mobbet

Fedmeoperationer slog fejl

Sponsoreret indhold