Skæbner

Det her er min drøm

19. april 2016 Karin Heurlin
I Danmark havde Rie rengøringsarbejde 15-18 timer om dagen for at forsørge fem børn. Til sidst sagde hendes krop stop. Hun var kun 40 år, men den kunne ikke mere. Da invalidepensionen gik ind, pakkede hun og manden få år efter deres hjem ned og rejste til Gran Canaria. Rie elsker det lette liv under den spanske sol. Også selvom drømmen for to år siden tog en brat drejning

Bubber har været på Gran Canaria og mødt Rie. Det er 20 år siden, hun og manden Henning valgte at følge deres drøm og flytte til den spanske ø.

- Livet hernede var fuldstændig, som vi havde drømt om, fortæller Rie, som hverken talte spansk eller engelsk, da hun kom. Hun lærte det heller aldrig ud over et ”buenos dias” til folk på gaden. I supermarkedet lærte Rie sig også de spanske ord for hakket flæskekød og oksekød, så hun kunne lave frikadeller og hakkebøf hjemme i køkkenet.

Spiser rugbrød og leverpostej

Parret slap aldrig de danske retter. Faktisk har Rie endnu ikke smagt den spanske nationalret paella. Til gengæld brugte hun og Henning lang tid på at lave deres eget rugbrød, franskbrød, medisterpølse og leverpostej.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Vi havde jo tiden til det, og vi hyggede os med det. Vi så ikke så mange mennesker, for vi havde nok i os selv. Jeg synes hver dag var alle tiders.

Den spanske drøm tog en brat drejning

Rie smiler, når hun taler om deres liv på Gran Canaria. Men hendes øjne bliver også en lille smule blanke. En morgen for to år siden skete der nemlig noget, som satte en brat stopper for deres fælles spanske drøm.

Henning havde lovet Rie at blive 100 år. Men hans helbred begyndte at svigte, og for to år siden, mistede Rie sin store kærlighed.

Børnene foreslog, at hun kom hjem til Danmark. Men Rie valgte at blive, og i dag har hun fundet et helt særligt fællesskab på Gran Canaria.

Læs hele Ries historie i Ude og Hjemme nr. 16

Se den festlige video fra Bubbers tur til Gran Canaria:

Foto og video Søren Lamberth

Sponsoreret indhold