19 sæt tvillinger starter i skole: Dobbelt så dejligt

Normalt er der højest otte sæt tvillinger klar til skolestart i det sydlige Skotland, men i år starter hele 19 sæt 4-årige tvillinger i børnehaveklassen.

I det sydlige Skotland er man begyndt at tale om de mange tvillingefødsler, som man andre steder taler om Loch Ness-uhyret. Der være noget i vandet.

Skoleleder for området Inverclyde, Terry Loughran, fortæller, at der i områdets skoler nu går hele 72 sæt tvillinger, og lærerne er efterhånden vant til at se dobbelt.

Læs også: Afviste lægerne råd om abort: Michelle gav sine tvillinger livet

Stolte af tvillinger

– Vi er meget stolte af vores skoler og vores lærere, og vi vil gerne tro, at forældrene er lige så glade for den uddannelse, vi tilbyder, at de simpelthen forsøger at få dobbelt så meget for pengene, siger han i spøg.

Det er blevet en fast tradition for områdets skoler, at alle tvillingeparrene mødes et par dage før skolestart og lader sig fotografere på Ardgowan skole i Greenock.

– Det begyndte med 6-8 par tvillinger. Så skete der noget i 2011, hvor vi pludselig havde 16 par tvillinger. Det, troede vi, ville være århundreders rekord, men i år har vi altså 19 par. Det kan selvfølgelig være lidt af en udfordring for vores lærere, når der er tale om enæggede tvillinger i samme klasse, men det er en sjov udfordring, siger skolelederen.

Nervøse forældre

Mens de 19 sæt tvillinger lader sig fotografere og leger i skolegården, står forældrene og ser på. Der er mere nervøsitet at spotte blandt dem end deres børn.

– Bare det at få dem i deres skoleuniform i morges gjorde mig til et følelsesmæssigt vrag. De har glædet sig. Det er kun mig, der er bekymret, siger Donna Speirs, der er mor til drengene Ben og James.

Graham Hepburn, far til drengene Jack og Alfie, var chokeret over antallet af tvillinger.

Læs også: Derfor får du tvillinger

– Det er helt utroligt. Den skole, mine drenge starter på, har allerede fem sæt tvillinger. Men det er da rart at vide, at ens børn ikke er alene, når de starter i skole. De har jo deres bedste ven med, siger han.

Også han har en smule ondt af drengenes lærere. Det kræver sit at holde trit med så mange tvillinger. Men det er ikke noget problem, mener skolelederen.

– Det kan godt være, at forældrene afleverer deres børn som tvillinger, men de er individer med deres egen personlighed ligesom alle andre børn, og sådan vil vi behandle dem, fastslår han.