4-årig skammede sig over sit høreapparat: Mors opfindelse er genial

Freddie var ramt af en frygtelig virus, da han blev født. Det resulterede i, at han blev døv på det ene øre og havde stærk nedsat hørelse på det andet. Han var blot to måneder, da han fik sit første høreapparat. Da han blev bevidst om det, fik han mor en genial idé, som hun nu udbreder til hele verden.

Da Freddie kom til verden i 2011 vejede han kun 1600 gram. Fra fødslen var han ramt af en grim virus, Congenital CMV, som kan give både problemer med synet og hørelsen. Freddie kæmpede, og efter et år var han igennem det værste.

Høreapparat efter to måneder

- Desværre var Freddies hørelse skadet. Han var døv på det ene øre og hørehæmmet på det andet, fortæller hans mor, Sarah Ivermee, fra Gloucester i England.

Han var blot to måneder, da han fik sit første høreapparat.

LÆS OGSÅ: 14-årige Thomas henrettede sin lillesøster

I 2014 fik han en Cochlear Implant på sit døve øre.

- Han reagerede fantastisk på det. Han havde aldrig brugt høreapparat på det øre, så vi troede ikke, han ville beholde den på. Men fra det øjeblik den blev tændt, har han aldrig taget den af, fortælle Sarah.

Hun ved godt, at de har været meget heldige med Freddie, for han har faktisk haft sit høreapparat og sin Cochlear Implant på det meste af tiden, selv om det hverken var kønt eller cool.

Det satte Sarah sig for at ændre.

Hun fik idéen til at lave søde, sjove og seje figurer og dekorationer, som passer til ethvert høreapparat. Og Freddie, som lige er fyldt fem år, har naturligvis rigtig mange seje figurer at vælge imellem, og han er lykkelig.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Glade børn og forældre

Det samme er hundredvis af andre børn og forældre.

- Min datter er kun tre måneder, og folk stirrer meget på hendes høreapparat. Det gjorde mig ked af det. Nu er jeg ligeglad med, at de stirrer, fordi hendes nye høreapparat er så cook. Mange tak, skriver Joseie Caroline Ashwood på firmaets facebookside og viser et billede af den yndigste lille pige med en lyserød blomst i øret.

LÆS OGSÅ: Ingen vil være ven med Mikkel

Sarah fortæller Freddies historie på sin egen hjemmesiden, hvor hun også sælger de seje dekorationer til høreapparater af alle slags.

Se mere HER