Amalie Dollerup: Skuespil er mit liv

For 20 år siden var Amalie Dollerup hele Danmarks kæledække. Hun debuterede med sløjfe i håret og pagehår i filmen ”Kun en pige” som en ung Lise Nørgaard. Der var Amalie kun 9 år, og kort tid efter lærte vi hende at kende som datteren Sille Torp i Strisser på Samsø. Amalie er stadig på de skrå brædder, og på dem har hun mødt kærligheden.

Amalie Dollerup elsker livet som skuespiller

- Jeg kan sagtens huske de mange sjove oplevelser, jeg havde som barn som Lise Nørgaard og på Samsø. Mine forældre havde meldt mig til castingen, fordi jeg elskede at stå på en scene allerede dengang. Den dag var jeg lidt sur, for jeg ville hellere have været til en hip-hop konkurrence, siger den i dag 27-årige Amalie Dollerup.

LÆS OGSÅ: Line fra X Faktor fortæller, hvordan opmærksomheden blev for meget

Men det var helt rigtigt set af Amalies forældre. De er begge uddannet folkeskolelærere, og skuespillet var en helt ny verden for Amalie og for dem.

Vild lillesøster

- Jeg er yngste pige ud af tre i familien. Mine søstre er 7 og 10 år ældre. Jeg har fået fortalt, at jeg var et barn med krudt i røven. At jeg var skør. Mine forældre kunne godt mærke på mig, at jeg elskede at være på. Det var ikke deres egne ambitioner, fortæller Amalie.

Efter hendes rolle i Strisser på Samsø blev Amalie genkendt alle vegne, men da hun startede i Gymnasiet,
tog hun en pause fra skuespillet.

LÆS OGSÅ: Drengen Toke er barnestjerne, og hans far Lars Bjarke har en stor del af æren

Tid til at finde sig selv

­- Jeg trængte til at finde ud af, hvem jeg egentlig var, og hvad jeg havde lyst til at lave. Det var rart at få lov at udvikle sig, uden at hele Danmarks befolkning så på. Som begyndende teenager var det lidt meget at blive set på, husker Amalie.

Skæbnen ville dog, at Amalie blev tilbudt endnu en rolle, mens hun stadig gik på Sankt Annæ Gymnasium i 3.g. Tilbage på de skrå brædder på Teatret ved Sorte Hest fik Amalie atter blod på tanden.

- Da jeg søgte ind på skuespillerskolen lige efter gymnasiet, havde jeg ikke regnet med at komme ind. Jeg forestillede mig, at jeg skulle bruge mange år på at blive optaget. Men jeg kom ind på skuespillerskolen ved Århus Teater ved første forsøg, og siden har jeg været så heldig at have arbejde som skuespiller, fortæller Amalie.

LÆS OGSÅ: Mathilde var selvmordstruet i skyggen af sin berømte far. Læs hvem hendes far er her

På skuespillerskolen ved Århus Teater mødte hun sin kæreste 29-årige Andreas Jebro. De to har dannet par lige siden, og efter uddannelsen fik de begge job i skuespilensemblet på Aalborg Teater. Amalie har netop skrevet under på endnu en 2-årig kontrakt med teatret.

Ny tv-serie

- Lige nu er jeg ved at indspille en ny serie for TV-2, som hedder Badehotellet. Det bliver en blanding mellem "Matador" og den engelske serie "Downton Abbey". Den foregår i 20'erne, så jeg har fået kort hår igen, fortæller Amalie.

Snart skal hun tilbage til Aalborg. Der lejer hun og Andreas et hus. De har boet sammen i 6½ år, men de har ingen planer om at blive gift eller få børn endnu.

-Jeg er bare så taknemmelig over, at jeg har noget at lave. Rigtig mange skuespillere er arbejdsløse, så det er bare om at arbejde, når man kan. Jeg er meget glad for at bo i Aalborg, men jeg tror, at jeg kunne bo alle steder, så længe der var arbejde. Hvis man er glad for det man laver, så er byen mindre vigtig, siger Amalie.