Ammer sin venindes søn

Jessica ammer både sin egen søn og venindens søn. Det har hun gjort de sidste 15 måneder. Da hun fortalte om det på facebook, blev hun pludselig genstand for en heftig debat.

Jessica Anne Colletti fra Pennsylvania, USA er genstand for voldsom debat. I anledningen af den internationale ammeuge, lagde hun et billede af sin selv på facebook, hvor hun ammede ikke bare sin egen søn, men også sin venindes søn. Under billedet skrev hun:

”Jeg passer hendes søn, mens hun er på arbejde, og jeg har ammet dem begge i et år. Der er så meget kærlighed mellem disse mælke-søskende. Vi er knyttet sammen af et særligt bånd”.

Siden har hun modtaget utallige støtteerklæringer, men mindst lige så mange negative kommentarer fra folk. Nogle mener, at det er decideret ulækkert.

Læs også: Mor ammer sin 6-årige datter

Problemer med modermælkserstatning

Jessica forklarer, at hun begyndte at amme venindes søn, Mateo, da hun var blot fem måneder. Veninden, 25-åige Charlie Interrante, var helt med på idéen.

- Hun ammede ham selv, men havde ikke tid til at malke ud. Jeg ammede allerede min egen søn, så det gav god mening også at amme hendes dreng, siger Jessica til Daily Mail Australia.

- Han havde problemer med den modermælkserstatning, han forrige babysitter gav ham. De problemer forsvandt, da han ikke længere fik modermælkserstatning, fortæller hun.

Her ammer Charlie sin egen søn.

Et venskab for livet

De to kvinder mødte hinanden for 10 måneder siden til en fotosession for nybagte mødre. Siden blev de bedste veninder. I juli flyttede Charlie ind hos Jessica, hendes mand Ben og deres søn, så de nu fungerer som en stor familie.

Og da Charlie stadig havde mælk i brysterne, ammede hun også nogle gange både sin egen søn og Jessicas søn, når hun kom hjem fra arbejde.

De to drenge er nu hhv. 18 måneder og 15 måneder.

Læs også: Denise ammer sin datter på 6 år

Svar på tiltale

Til de mange kritikere siger Jessica:

- Det er sundt at amme et barn. Det er sundt at fortsætte med at amme, indtil barnet selv siger fra. Det er normalt for sunde og raske kvinder at amme hinandens børn, når moren ikke selv kan.

Hendes holdning er også mere eller mindre anbefalingerne fra WHO. I situationer, hvor en kvinde af en eller anden grund ikke kan amme sit barn, anbefaler de, at barnet får morens mælk på en anden måde (red. sutteflaske, sonde eller kop). Som alternativer anbefaler de, at en anden sund og rask kvinde ammer, eller at barnet får mælk fra en mælkecentral. Modermælkserstatning anbefales som den sidste løsning.

Læs også: Puk Rebecza skal steriliseres