Caroline er sund nu

11-årige Caroline Sørensen fra Odense sprudler af glæde. Hun er lykkelig over, at en sommerlejr på Fanø arrangeret af Odense Kommune har hjulpet hende af med de overflødige kilo. Det er sejt at være sund.

11-årige Caroline Sørensen har altid har været en aktiv pige. Men inden sommerlejren var der alligevel begyndt at komme lidt for mange kilo på sidebenene, og det var hun ked af. Derfor blev Caroline lykkelig, da hun blev tilbudt at komme på en seks uger lang sommerlejr på Fanø og lære, hvordan man får en aktiv og sund livsstil, så kiloene ikke løber løbsk for én.

Nødvendigt med nye vaner
- Jeg tænkte, at det skulle være nu, fortæller Caroline, som var blandt 40 odenseanske børn, som Odense Kommune samarbejde med foreningen OPAD sendte på koloniophold for at lære om kost og motion.

Taber sig løbendeFysisk aktivitet indgik som en naturlig del af opholdet på Fanø. Caroline på 11 år har været på et seks ugers slankeophold på Fanø - og har tabt næsten fem kilo. Efter sit flotte vægttab regner Caroline med at blive optaget på eliteholdet hos City Ballet i Odense.

Caroline passer derfor sin kostplan til punkt og prikke, og hun er desuden begyndt at løbe to-tre kilometer om morgenen flere gange om ugen. Og den nye livsstil har haft effekt. Efter opholdet på sommerlejren havde hun tabt fire kilo. Og de gode takter fortsætter. Efter kun få dage derhjemme har hun tabt sig yderligere et kilo.

Elitehold i ballet
Det flotte resultat fra sommerlejren betyder også, at Caroline nu kan få et af sine store ønsker opfyldt: Caroline er en rigtig dygtig danser, og hendes underviser hos City Ballet i Odense har sagt, at hun kunne komme på eliteholdet, hvis hun tabte nogle kilo. Og det vil være et skridt i den rigtige retning for hende: - Jeg vil nemlig gerne være sanger eller skuespiller, siger hun med et drømmende blik.

FORENINGEN OPAD

Foreningen Opad har eksisteret i flere end 100 år og har til formål at arrangere koloniophold for børn med særlige behov fra Odense Kommune. Formålet med opholdet på Fanø er at præsentere børnene for en sund og aktiv livsstil. Til at varetage opgaven er der ansat seks ledere - alle med en bachelorgrad i idræt og sundhed. Til at lave den sunde og ernæringsrigtige mad er der ansat en økonoma. En tidligere undersøgelse har vist, at næsten alle deltagere holder vægten efter opholdet. Børn i 12-års-alderen vokser meget, hvilket vil sige, at de slanker sig ved at holde vægten. Odense Kommune havde til dette års ophold udpeget 250 børn med overvægtsproblemer, hvoraf 21 drenge og 19 piger blev udvalgt til at komme med på kolonien. Tilbuddet er gratis. Læs mere om kolonien på dens hjemmeside.Læs også:

Nyfødt med pacemaker

Sund og slank - masser af lækre opskrifter