Carsten var min første kæreste

Det var nærmest umuligt for Lise Nielsen at finde en kæreste. Hun gik aldrig i byen. Og hun havde aldrig drukket sig mod til. Fyre turde hun ikke nærme sig. Og ingen viste interesse for hende. Men så skete der noget. Hun tabte 35 kilo og fandt endelig modet til at række ud.

I dag er Lise og Carsten et fasttømret par og de griner begge over, hvor tilbageholde Lise var i starten. – I dag er jeg så glad for mit liv heroppe sammen med Carsten, lyder det fra Lise.    

Lise Nielsen var 25 år, før hun turde række ud mod det modsatte køn. Mange af hendes klassekammerater på pædagogseminariet i Kolding var for længst endt i parforhold. Men ikke Lise. Hun havde aldrig nogensinde haft en kæreste. Og hun havde heller aldrig prøvet på at få en. For Lise var både genert og temmelig overvægtig. Der skulle derfor et vægttab på 35 kilo til, før hun turde kaste sig ud i det store spil om kærlighed.

Blev derhjemme

- Jeg synes nok ikke rigtig, at jeg var noget værd. Der er da ingen, der ville have mig, tænkte jeg. Og der var jo heller ingen, der henvendte sig, så jeg passede mig selv og blev derhjemme, siger Lise, der da heller aldrig har været i nattelivet sammen med jævnaldrende.

- Det er bare slet ikke mig, siger hun.

LÆS OGSÅ: Kærlighed ved første klik

Men siden er der alligevel sket noget. Lise er blevet 27 år og hun er rejst 180 kilometer fra hjembyen Fredericia til Limfjordsøen Mors. Her er hun flyttet ind hos den kæreste, hun alligevel skulle få. 28-årige Carsten Nielsen. De har sat deres nu fælles hjem, en andelsbolig i Nykøbing Mors, til salg. For allerede nu står det klart, at de to – Lise og Carsten -skal leve livet sammen. De skal have børn og et hus med masser af plads. Lise vil nemlig gerne være dagplejemor.

Mødtes på farmerdating

Men inden det kom så vidt, skulle Carsten på noget af en prøve. De indledende øvelser foregik på farmerdating.dk. Og det var med bankende hjerte, for Carsten havde kun én gang tidligere haft en kæreste.

- Og det varede altså kun en måned, siger Carsten, der som Lise derfor var nervøs over den gode gamle leg. Heldigvis anede han intet om, at Lise kunne være næsten umulig at få i favnen, hvis man lavede det forkerte træk.

- Jeg bryder mig virkelig ikke om sleske mænd, der starter med at kalde dig ”søde” og straks vil mødes. Uha nej, det var alt for påtrængende, fortæller Lise, der valgte farmerdating, netop fordi hun ønskede at finde en jordbunden og rolig mand.

LÆS OGSÅ: Reddet af kærlighed

Det betød, at Carsten ikke havde det store arsenal til rådighed i sin scorekasse. Og så dog.

- Jeg er jo en tålmodig fyr og også noget tilbageholdende. Så det var en fordel. Ellers kunne jeg jo have skræmt hende væk, lyder det med et grin fra Carsten, der slet ikke er landmand men derimod smed.

- Jeg tog farmerdating, fordi det var billigst, forklarer han.

Det betød dog mindre for Lise, at farmeren slet ikke var farmer. Til gengæld var hun tryg ved Carstens facon, som startede mildt sagt stilfærdigt.

- Jeg skrev bare ”hej”. Ikke andet. Og så ventede jeg nogle dage, fortæller han.

Blev efterhånden tryg

Da han herefter – ganske høfligt – spurgte, om han måtte se et foto, så blev han inviteret pænt langt ind i Lise liv. Nemlig ind på hendes facebook-profil. Og herefter tog det fart. Lise blev mere og mere tryg ved den skaldede smed – også selvom hun egentlig altid mest havde været til langhårede mænd.

- Vi  sms’ede meget sammen. Det stod på en måneds tid. Så begyndte Carsten at spørge, om vi ikke skulle mødes. Og det ville jeg jo godt, selvom jeg også var rystende nervøs bare ved tanken. Vi havde jo aldrig snakket sammen, fortæller Lise, der flere gange fandt på undskyldninger, når Carsten tog emnet op.

LÆS OGSÅ: Jeg savner stadig min mor

Men til sidst tog hun alligevel toget til Herning. Carsten tog bilen fra Mors. De mødtes på taxipladsen ved barnegården og gik de første akavede skridt op ad gågaden.  

- Men Herning blev afgørende for os. Isen blev ligesom brudt. Jeg blev helt tryg ved Carsten, da vi  kørte en tur i hans bil. Det var ligesom om, jeg var blevet inviteret indenfor og ikke længere skulle være bange for at blive afvist, fortæller Lise.

Nogle dage senere bibbede så den afgørende sms. Det var igen Carsten, der var den udfarende.

Sov med ryggen til

- Synes du, det skal være os? Stod der.

Og det synes en glad Lise, der allerede næste fredag rejste de fire timer i tog til Nykøbing Mors for at besøge – og overnatte – hos Carsten.

- Men det var altså vildt grænseoverskridende. Specielt da jeg så, han havde redt op til to i samme seng. jeg skal ærligt indrømme, at jeg lå med ryggen til ham hele den første nat. Jeg tror ikke, jeg lukkede et øje, fortæller hun med et stort grin.