De ventede i 20 år: Nu er vi endelig sammen

Da Malin og Niklas mødte hinanden første gang, føltes alt perfekt og helt rigtigt. Der var bare ét problem: Malin havde en kæreste, og han var Niklas’ gode ven. Der skulle gå hele 20 år, før de så hinanden igen, og så slog det for alvor gnister.

At Malin, 46, elsker indretning og design, ser man tydeligt, allerede når man træder ind i familien Andersson entré. Hjemmet i Höör, der ligger i hjertet af Skåne, er lyst og smukt med mange fine detaljer. Malin og Niklas sætter sig til rette og går i gang med at fortælle deres kærlighedshistorie.

– Jeg er vokset op her i byen og mødte min barndomskæreste på et sodavandsdiskotek, da jeg var 14 år. Da jeg blev 22, fandt vi sammen sådan rigtigt, siger Malin.

Niklas, 48, voksede op i Sjöbo 6 kilometer væk. Han var en rigtig fodbolddreng, som drømte om at blive pilot.

Da det pludselig blev muligt at få studiestøtte til at læse i udlandet, solgte han alt, hvad han ejede, og flyttede til San Diego for at udleve sin drøm. I dag er han luftkaptajn og flyver på alle destinationer i Europa, De Canariske Øer og Marokko.

Læs også: Ægtepar lærte hinanden at kende på fødegangen: Kærlighed fra vugge til grav

I er et par 

Den fyr, som Malin mødte som teenager, var en af Niklas’ barndomsvenner, Mats Lilienberg, som siden blev en kendt fodboldspiller.

Malin blev fodboldfrue og levede et rodløst liv med bopæle i München, Göteborg og Halmstad. En dag foreslog Mats, at de skulle besøge hans ven Niklas, som var blevet pilot i USA.

– Vi tilbragte sammenlagt fire uger hos Niklas i San Diego i 1996-97. Jeg husker, at jeg syntes, at Niklas var virkelig flot i sin pilotjakke, siger Malin og kigger forelsket på sin mand.

– Vi mærkede straks, at vi havde meget tilfælles. Vi tilbragte en del tid sammen. Vi kørte langs Highway One og boede på halvlurvede moteller, og vi sad oppe halve nætter og snakkede, siger Niklas. 

Der opstod en helt særlig kemi mellem Niklas og Malin. En dag lånte Niklas et fly, så de kunne flyve til Las Vegas. Midt på The Strip, den lange berømte boulevard, skete der noget.

– Da vi kom gående, Niklas, Mats og jeg, mødte vi en dame. Hun standsede os og vendte sig mod mig og Niklas og sagde: ”Sikke et smukt par, I er. Jeg synes, I er som skabt for hinanden”. Vi protesterede vildt og forklarede, at vi bare var gode venner, men damen stod fast og sagde: ”Jeg ved det, men jeg kan se, at I er et par. I stråler af kærlighed”, fortæller Malin og ser rørt ud.

Livet gik sin gang

Vel hjemme igen gik livet dog videre.

Malin og Mats fik to børn sammen, og Malins minder om Niklas, som var langt væk i USA, begyndte at blegne.

Han flyttede en del rundt, fik til sidst job i Skotland og mistede snart kontakten til sin gamle barndomsven Mats. Desuden mødte han en kvinde, som han siden flyttede til England med.

Årene gik, men i 2006 blev Malin og Mats skilt, og langsomt blev Malins minder atter vakt til live.

– Det er så sjældent, at man får lov til at opleve sådanne følelser, som jeg havde for Niklas. Jeg er et følelsesmenneske, og inderst inde havde jeg hele tiden vidst, at han betød noget særligt for mig, siger Malin.

Se også: Han er 52 år, hun er 24: Vi er ligeglade med fordomme

Satsede alt

I november for to år siden fik Malin øje på et billede af Niklas på Instagram. Hun bestemte sig for at satse alt og sende ham en besked.

– Og det var minsandten ingen rar besked, siger Niklas med glimt i øjet.

– Hun skrev, at hun syntes, jeg var blevet gammel.

Malin protesterer grinende og fortæller, at hun ved præcist, hvad hun skrev: ”Long time, no see (lang tid siden, red.), du ligner dig selv, men er blevet lidt ældre”.

Da Malin og Niklas havde stukket lidt kærligt til hinanden, blev kortene lagt på bordet.

– Jeg må erkende, at jeg slet ikke kunne genkende Malin til at begynde med. Det var jo så længe siden. Men jeg blev nysgerrig og gik ind og bladrede hendes billeder igennem på Instagram, og da jeg så, at det virkelig var hende, fik den fuld skrue, siger Niklas.

Han besvarede hendes besked, og det blev til en intensiv mailkorrespondance, som siden blev til sms’er og timelange telefonsamtaler.

Blev lidt generte

Kommunikationslinjen mellem Höör og Manchester i England var rødglødende. Begge var singler, og begge huskede de hede følelser, som de havde haft for hinanden dengang for længe siden, selv om intet var sket imellem dem.

Nu skete alt utrolig hurtigt. Niklas skulle snart hjem til Sverige for at fejre jul.

– Vi vidste begge to, at vi ville se hinanden. Vi var blevet smaskforelskede, allerede inden vi mødtes, siger Malin.

Niklas nikker og giver hende ret. Han fortæller, hvor hårdt det var at gå og vente på endelig at skulle møde Malin igen.

Men så endelig, næsten på årsdagen for deres sidste møde 20 år forinden, mødtes de igen.

– Vi skulle mødes uden for en kiosk, men jeg sneg mig rundt om hjørnet og stod der og smugkiggede. Jeg ville se ham, inden han så mig. Og dér var han pludselig. Vi så hinanden i øjnene, og tiltrækningen var der med det samme, siger Malin.

Niklas bekræfter, at han følte det samme i det sekund, han så Malin, men så blev de pludselig lidt generte. De vidste ikke rigtigt, hvad de skulle gøre, så efter lidt snak frem og tilbage bestemte de sig for at tage hjem til Malin.

– Vi talte hele natten. Fra den dag var vi uadskillelige. Vi passer bare perfekt sammen, siger Malin.

Læs også: Pernille Aalund: Jeg ville ejes af en mand

Gift på klippen   

På nytårsaften, bare en uge efter deres møde, friede Niklas til Malin. På slaget 24 faldt Niklas på knæ og spurgte Malin, om hun ville gifte sig med ham.

Med improviserede ringe på fingrene skålede de i champagne. Og et år senere, i november 2016, giftede de sig på en klippe i Grand Canyon.

– Vi ville have et romantisk bryllup på det sted, hvor vores kærlighed engang var opstået. Da jeg fløj Malin over Grand Canyon 20 år tidligere, gik jeg jo glip af hende, siger Niklas.

Nu har luftkaptajn Niklas Andersson derimod sikret sig, at Malin er hans, og han har lagt sit liv i Malins hænder.

Dette par blev hovedkulds forelskede – igen – efter 20 år. De griner af de samme ting, og når de kigger på hinanden, hvilket de gør næsten hele tiden, så slår deres øjne gnistrer af inderlig kærlighed.