Downs syndrom: Der er ikke noget Down ved Sidsel og Christians kærlighed

I fem år har 24-årige Sidsel Boel Kruse talt ned til den dag, hvor hun og hendes kæreste Christian Larsen, som også har Downs Syndrom skulle giftes. Se den rørende video fra parrets store dag.

Downs Syndrom er ingen hindring for kærlighed

De blev ringforlovet for fem år siden, og dengang ville de gerne giftes med det samme. Men da de blev bedt om at vente og være forlovede først, spurgte Sidsel sine forældre, om hun og Christian så kunne blive gift d. 22. april 2017 kl 14.

-Sidsel har altid været god til det med kalendere. Der var jo lang tid til, så vi sagde bare ja uden at tænke dybere over det. Men nu havde vi jo lovet dem det, og det blev en fantastisk dag, fortæller Sidsels far Tune Kruse, som stolt fulgte sin datter op ad kirkegulvet i Revninge Kirke på præcis den dag, bruden havde planlagt fem år tidligere.

Efter kirken havde parret en stor reception, og senere var brudgommens forældre værter til 80 bryllupsgæster til middag på Christians families gård. Og dagen var lige så dejlig som billederne viser. Endelig kunne Sidsel og Christian kalde sig kone og mand.

Anne-Mettes datter har Downs Syndrom: Vi valgte Caroline til

Mødtes allerede da de var 13 år 

Parret mødtes første gang til et sodavandsdiskotek i Odense, da de var 13 år. Det var kærlighed ved første blik, og de var kærester længe. Men som med mange unge gik deres første forhold i opløsning, og de levede væk fra hinanden nogle år. Sidsel flyttede til bofællesskabet Midgård i Ølsted, da hun var færdig med skolen i Ølsted. En specialskole for udviklingshæmmede børn, som Ude og Hjemme tidligere har besøgt for at lave en række portrætter af Danmarks gladeste elever. Mød Danmarks gladeste elever

Christian boede allerede på Midgård, da Sidsel startede i bageriet og senere flyttede ind – på Midgård kunne Christian få sin landmandsdrøm opfyldt, her passede kan køer på nabo-bofællesskabet Sophiagård. På Midgård blev Sidsel og Christian atter ramt af amors pile. Siden den dag har de været uadskillelige. De har begge Downs Syndrom, men der er intet handicap imellem dem.

Parret var kærester i de 3 år, de boede sammen i bofællesskabet Midgård i Ølsted. Da de blev ringforlovede flyttede de hjem til Christians familie.

Hanne har Downs Syndrom: Jeg er menneske som alle andre

Flyttet ind på familiegården

Nu bor det nygifte par sammen med Christians forældre, hans farfar og hans bror og brorens kone og børn i et familiebofællesskab i Revninge. Christians familie købte i sin tid en firlænget gård, som de har indrettet til tre selvstændige boliger,  og nu bor de fire generationer på gården.

-Familiegården kalder vi det. De har grise, får, geder og høns, ænder og kalkuner, som Sidsel og Christian er med til at passe ved siden af deres studie STU i Munkebo (Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse), fortæller Sidsels far, som ikke kunne forestille sig et bedre liv for sin datter.

Se den rørende video fra parrets store dag. Det er umuligt ikke at blive rørt af det unge pars kærlighed.