En fars brev til sin datter

Læs de kærlige kloge ord, denne far har at sige til sin datter. Han vil sikre sig, at hun ikke lytter til de budskaber, som make-up-hylderne er fulde af. At hun ikke tror på den illusion af et skønhedsideal, som medierne fremstiller. Det er gået op for ham, hvor stor en fare hans lille datter står foran. Faren for at komme til at tro, at hun kun er noget værd, hvis hun er smuk på den samme måde, som de manipulerede billeder af kvinder, som findes overalt.

En fars ord til sin datter - fra make-up-hylderne

Læs også: Fars føstehjælp redder lille Ida

Kære lille dig

Jeg skriver dette, mens jeg sidder mellem make-up-hylderne i vores lokale supermarked.
For nylig fik jeg en sms fra en ven, der befandt sig ved nogle andre make-up-hylder i et andet supermarked. Han skrev, at det var et af de mest kvinde- undertrykkede steder, han havde oplevet.

Jeg satte mig for at finde ud af, hvad han mente. Og mens jeg sidder her, kan jeg kun være enig med ham. Ord har magt, og ordene på disse hylder har en alt for stærk magt. Ord og sætninger som

Smuk for småpenge/ utrolig styrke / fejlfri krop / perfekt finish / vælg din drøm /
nøgen skønhed / Bekæmp alderstegn / Skru tiden tilbage .

Når man har en datter, indser man, at hun er lige så stærk som alle andre I huset - en styrke man skal tage hensyn til, en ildsjæl med det samme liv, de samme talenter og passioner som enhver mand.

Men siddende imellem disse hylder, opdager man at de fleste andre mennesker ikke vil se sådan på hende. De vil betragte hende som blot et smukt ansigt og en krop, der kan bringe dem nydelse. De vil fortælle hende, at hun bør se ud på en særlig måde, for at være noget værd og opnå indflydelse.

Men da ord jo er kraftfulde, så kan en faders ord måske med lidt held konkurrere med alle de ord, der findes derude.
Måske kan en faders ord redde hans datter fra denne fælde af institutionaliseret skønhedsbesættelse og give hende en dyb, urokkelig forståelse af sit egen værd og sin egen skønhed.

Din faders ord er de samme ord, men de er ord med en hel anden betydning.

Fantastisk styrke. Gid din styrke vil findes i dit hjerte og ikke i dine fingernegle. Gid du må finde ind til din kerne og definere hvem du er, og gid du vil formå altid at leve efter det.

Vælg din drøm. Men ikke på hylderne i et supermarked. Find frem til din indre stemme og lyt til den drøm, som den fortæller dig om. Find ud af, hvad du vil her i livet. Og når du har valgt, håber jeg, at du trofast vil stræbe efter at opnå din drøm med integritet og håb.

Nøgen skønhed. Verden vil gerne have, at du tager dit tøj af. Du gør klogt i at beholde det på. Men tag dine fløjlshandsker af. Find dig ikke i noget. Sæt ord på dine meninger. Vær sårbar. Vær ikke bange for at fejle. Elsk verden, selv om den ikke elsker sig selv. Gør det nøgent og hudløst.

Fejlfri. Gid du konstant vil være bevidst om, at ufejlbarlighed ikke eksisterer. Det er en illusion, skabt af mennesker, som vil have dine penge. Hvis du vil stræbe efter perfektion, så lad det være i form af en perfekt accept af dig selv og alle omkring dig.

Evig ungdommelig. Din hud vil rynke, og din ungdom vil blegne, men din sjæl er uden alder. Din sjæl vil altid kunne lege, nyde og få det bedste ud af dette ene liv, vi har. Gid du vil gøre alt for at undgå at din sjæl forgår.

Perfekt finish. Din finish har ikke noget at gøre med, hvordan dit ansigt ser ud i dag, men har alt at gøre med, hvordan dit liv ser ud på din sidste dag. Gid dine år vil forberede dig bedst muligt til den dag. Gid du vil ælde med nåde. Gid du vil blive større af visdom, og gid din kærlighed vil være stor nok til at favne alle slags mennesker. Gid din perfekte finish vil være et fredsfuldt møde med det ukendte. Og gid det vil være den gave, det gode eksempel at leve efter, som du vil efterlade dem, der elsker dig.

Lille dig. Du elsker alt, som er pink og piget, og jeg kan godt forstå, hvis du en dag vil elske make-up. Men jeg håber inderligt, at et ord altid vil være vigtigere for dig. Det sidste ord, som du siger til mig hver aften, når jeg putter dig og spørger dig: Hvor er du aller mest smuk? Det er et ord så markant, at ingen concealer kan skjule det.

Hvor er du aller mest smuk?
Indeni.

Fra mit hjerte til dit.

Læs også: 13-årige Maddys far gør alt for sin syge pige

Brevet er skrevet af dr. Kelly Flanagan, der arbejder som klinisk psykolog og skriver breve til sine tre børn på sin blog. Dette er et brev til hans fire år gamle datter. En dag vil han læse det for hende. Men det er også et brev til enhver kvinde, der har brug for at høre en faders kærlige ord. Det gælder for de fleste af Dr. Kellys blogindlæg. Du kan følge ham på hans blog UnTangled .

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-