Et mirakel ganget med to

En overstadig lykkelig og taknemmelig kronprins Frederik var slet ikke til at skyde igennem, da han som nybagt far fortalte om sine tvillinger.

Foto: Scanpix, Polfoto og All Over

Engang bliver Frederik konge af Danmark. Men for kronprinsen er ingen titel finere og bedre end titlen som far. Den overgår alt. Den nybagte far til fire var revnefærdig af stolthed, da han glad og lettet fortalte pressen om de seneste to skud på det royale stamtræ.

Man kan heller ikke vide, om tvillingerne med tiden skal være storebror og storesøster. I minutterne efter dobbeltfødslen mente kronprinsen trods alt, at han lige skulle runde emnet med sin hustru, kronprinsesse Mary.

Problemet er imidlertid, at kronprinsen efterhånden er ved at løbe tør for tegn og fagter, når han skal vise størrelse og længde på sine nyfødte børn.

- Den ene er så lang, og den anden er så høj, forklarede en storsmilende kronprins Frederik med hænderne skiftevis ved siden af og ovenpå hinanden, mens han behjertet forsøgte at demonstrere højde og længde på tvillingerne.

Der findes stolte fædre. Der findes også meget stolte fædre, og så findes der kronprins Frederik. Han er tilsyneladende helt uden for kategori. Den royale families næstkommanderende opførte et rent onemanshow til ug med kryds og slange, da han fortalte om familieforøgelsen.

Det var også en erfaren far, der efter fødslerne forklarede, at han heller ikke denne gang kunne holde tårerne tilbage, da de små kom til verden.

- Jeg græd, ligesom jeg gjorde de to første gange. Man skal ikke holde tårerne tilbage i sådan en situation. Det er næsten som at blive far for første gang, fordi der er to små individer og to hjerter at holde øje med, sagde en afslappet kronprins iført røde bukser og blå sweater.

Baggrunden for kronprins Frederiks store glæde og lettelse over den veloverståede tvillingefødsel skal blandt andet ses på baggrund af, at både han og kronprinsesse Mary under graviditeten havde haft "double trouble", altså dobbelt bekymring, med hensyn til tvillingernes ve og vel.

Læs også:
Horoskop af kronprinsparrets tvillingebabyer

Se Bamses liv i billeder

To små hjerter
- Indtil tvillingerne er blevet født, er man dobbelt opmærksom på, om de har det godt. Vi har gået til ekstra kontrol, som man gør, når man venter tvillinger. Hele tiden tænker man: Der er to små hjerter at holde øje med, og det er en slags dobbelt arbejde for moderen, sagde kronprinsen.

Som tilfældet var med fødslen af prins Christian og prinsesse Isabella, var kronprinsen også denne gang med under hele forløbet. Han forklarede, at han nærmest var med som "håndspålægger" og ikke ville gå i vejen.

Kronprinsen betegnede fødslerne som "et mirakel ganget med to" og sagde:

- Jeg var tæt på hele tiden, men klippede ikke navlestrengene. Jeg ønskede ikke at gå i gulvet, og det gjorde jeg heller ikke. Det var en fantastisk oplevelse. Først stod jeg med en lille dreng i armene, mens moderen kæmpede videre, og en halv time senere kom der en pige. Det var nærmest uvirkeligt.

Kronprinsparrets to ældste børn var sammen med morfar, John Donaldson, hjemme på Amalienborg i det nyrenoverede Frederik VIII´s palæ, da familieforøgelsen fandt sted. Det var også morfar, der overbragte børnebørnene den glædelige meddelelse om, at deres mor havde født en dreng og en pige.

Kronprins Frederik forklarede, at de to ældste havde lidt svært ved at forstå, hvad der skete, og at prinsesse Isabella nærmest havde opfattelsen af, at to nye dukker var på vej ind i familien.

Kronprins Frederik var glad for at kunne fortælle om sine sunde og velskabte tvillinger. Men han kammede næsten helt over i euforisk stolthed, da han skulle beskrive sin hustrus indsats i barselssengen.
- Mary var fantastisk. Hun klarede det ekstremt flot, sagde han og fik anerkendende nik fra teamet af jordemødre og læger, der havde bistået kronprinsessen.