Fyret for at deltage i søns fødsel: Nu strømmer jobtilbuddene ind

Amerikanske Lamar Austin troede ikke, det ville få jobmæssige konsekvenser at deltage i sin egen søns fødsel. Det gjorde det. Han blev fyret med øjeblikkelig virkning. Siden er jobtilbuddene dog væltet ind - og det samme er den økonomiske støtte fra helt fremmede mennesker.

1. januar 2017 viste sig at blive en særdeles begivenhedsrig dag for Lamar Austin fra byen Concord i New Hampshire, USA.

Her blev den 30-årige sikkerhedsvagt både far til en lille søn – og fyret fordi, han var taget med til sønnens fødsel.

Melissa blev fyret for at være smuk

Lamar var kort tid forinden startet på jobbet som vagt hos 'Salerno Protective Services' og var på en 90 dages prøveperiode, inden han eventuelt ville blive fastansat. Men sådan skulle det altså ikke gå.

Fyret på sms

Da Lamars kone Lindsay gik i fødsel den 31. december, tænkte Lamar, at det var det naturligste i verden at meddele sit arbejde, at han tog på hospitalet med hende og altså ikke kunne møde op på sit arbejde denne dag. 

Men selvom han havde passet sit job til punkt og prikke alle de foregående dage, var dette altså nok til, at Lamar blev afskediget med det samme pga. sit ’fravær’.

Jette blev fyret for at gå til jordemor

Kort efter midnat den 1. januar modtog han således en sms med besked fra sin arbejdsgiver om sin fyring. På det tidspunkt var Lamar dog mere fokuseret på sin fødende kone (hans søn Caiman kom til verden senere på morgenen kl. 7.44).

- Jeg så bare på sms’en, og tænkte ’WOW. Okay, sådan er det vel bare', fortæller Lamar til Huffington Post.

Vælter sig i jobtilbud

Og det viste sig da også snart, at han ikke behøvede at bekymre sig mere om dén sag.

For da det lokale nyhedsmedie, Concord Monitor, opsnappede historien og fortalte om den, begyndte det ene jobtilbud efter det andet straks at vælte ind til den nybagte far – bl.a. et tilbud fra elfirmaet 'International Brotherhood of Electrical Workers'.

Laila blev fyret for at købe rugbrød

- Det er dét job, som jeg nu vil satse på, siger en overvældet Lamar.

Han har udover de mange jobtilbud også fået en økonomisk håndsrækning, som kan dække ham ind, indtil han starter i job. 

Penge strømmer ind

En helt fremmed kvinde besluttede sig nemlig for at starte en indsamling til familien, da hun læste historien i Concord Monitor. 

- Jeg synes ikke, at nogen skal tvinges til at vælge mellem sin familie og sit job, fortæller hun om indsamlingen på GoFundMe.

Den har indtil videre resulteret i hele 10.700 dollars (godt 74.000 kroner) på blot 11 dage.

Søs var lige blevet fyret: Min mand tog sit liv