Han er mit livs guld: Tobias hjalp mig til OL

Sara Slott er Danmarks bedste kvindelige atlet og har sat kursen mod OL i Rio. Hun er også mor til Tobias på 2 år. Mange dømte hende ude, da hun blev gravid, men det at blive mor har kun gjort Sara til en endnu bedre atlet.

Da Sara var i begyndelsen af tyverne, gik hun ofte i stiletter. Ikke fordi hun havde lyst til at stavre af sted på høje hæle, men fordi hun havde brug for at vise omverden, at hun ikke kun var hende eliteløberen. I dag samler Saras stiletter støv i skabet, for hun går ikke længere op i, hvad andre mener om hende.

LÆS OGSÅ: Landmand søger kærlighed: Gitte blev frue på gården

Udtaget til OL

– At blive mor har givet mig en heftig indsprøjtning af selvværd. I dag har jeg fundet en ro i mig selv og ved, at det er okay, at jeg ikke er et modeikon. Jeg har fundet min plads og behøver ikke længere at være noget, jeg ikke er, siger 28-årige Sara Slott.

Hun er Danmarks bedste kvindelige atlet og udtaget til OL i Rio næste år i disciplinen 400 meter hækkeløb. Men Sara er også mor til Tobias på 2 år, og det at blive mor har været en stor omvæltning i hendes liv.

LÆS OGSÅ: Anne-Marie Østersø: Jeg forelskede mig i en mand fra min fortid

Mere fokuseret

– Jeg er blevet en bedre idrætsudøver, efter at jeg har fået Tobias, for jeg er blevet mere fokuseret. Når jeg træner eller er væk til stævner, er det tid, som jeg tager fra min familie. Derfor skal jeg gøre det ordentligt, understreger Sara og fortsætter: – Før havde jeg fire-fem konkurrencer på en sæson, som jeg kiksede. Det gør jeg ikke mere.

Mange troede ellers, at det var et farvel til eliteidræt, da Sara efter OL i London i 2012 valgte at skifte løbebukserne ud med ventebukser.

Hun husker, hvordan hendes kusine med to børn overbærende rystede på hovedet, da hun fortalte om sine planer.

– Det lå slet ikke folks overvejelser, at børn og topidræt kunne kombineres, siger hun.

I Ude og Hjemme fortæller Sara Slott, hvordan hun får atletik på eliteplan og mor-rollen til at gå op i en højere enhed. Bladet er på gaden onsdag den 6. januar.