Identiske firlinger

Som at vinde i lotto, sagde lægen, da Janett Mehnert fra Leipzig ventede sine identiske firlinger Laura, Jasmin, Sophie og Kim. De blev født i januar 2012 og var alle sunde og raske. Efter to måneder i kuvøse var de store nok til at komme hjem til mor, far og storebror.

Sandsynligheden for at føde identiske firlinger er bare 1 ud af 13 millioner. Det svarer til sandsynligheden for at vinde den største gevinst i Lotto.

Firlinger undfanget uden hjælp fra fertilitetsbehandling, er endda endnu mere usædvanligt.

Bedre end Lottogevinst

Ikke desto mindre er det præcis, hvad der sket for Janett og hendes mand, Marcus Mehnert fra Leipzig. Og for dem er glæden endnu større end hvis de havde vundet millioner i Lotto.

I januar 2012 blev Janett og Marcus forældre til Laura, Kim, Sophie og Jasmin. Den lillesøster, de havde ønsket sig til deres dreng Lucas på fem år, blev til fire små søstre i stedet.

Alle er sunde og raske

Pigerne blev taget med kejsersnit i 28.uge. For tidligt fødte børn er mere skrøbelige, ligesom identiske flerlinger har større risiko for komplikationer og handicap. Derfor er det ikke blot et mirakel, at pigerne er identiske, men også at de alle var sunde og raske.

LÆS OGSÅ: Seks hundehvalpe blev reddet af en familie

4 kilo til sammen

Da pigerne kom til verden, vejede de mellem 980 og 1100 gram hver. Det ville til sammen være en perfekt fødselsvægt for en enkelt baby, men slet ikke nok for de fire piger. Derfor måtte firlingerne indlægges på Leipzigs universitetshospitals neonatalafdelinge i kuvøser for at vokse.

Firlingerne tog hver et kilo på, før de fik lov at komme hjem to måneder gamle. I dag er vejer alle fire det samme.

Familien får hjælp

-Selvom det virkede skræmmende, glædede vi os virkelig til endelig at få vores piger hjem. Vi har haft to måneder til at forberede os, og vi får hjælp, fortalte 31-årige Janett

På hospitalet havde forældrene hjælp døgnet rundt fra to sygeplejersker. Hjemme får de hjælp af Janetts mor Petra Richter.

Sponsor redder julen

Det er en stor mundfuld at gå fra en lille familie på tre til at være 7.

Men der er stadig råd til julegaver, for familien har fået en masse sponsor-gaver i form af gratis bleer fra hospitalet og gratis baby-mad fra en producent.

LÆS OGSÅ: Betjent udråbt til julehelt

Alt for ens

Ligesom alle andre i familien har storebror Lucas svært ved at kende forskel på sine lillesøstre. Det eneste der adskiller dem fra hinanden er deres navne.

Hvis de fortsætter med at udvikle sig så ens, vil de nok opleve, at de ikke får lov at få deres navn for dem selv. Indtil videre sørger familien for at give dem sutter, bamser og tøj med deres navne på.