Isabella og morfar bor sammen igen

Morfar "Moffe" blev verdensberømt i Danmark natten over, da TV2 Østjylland bragte et indslag om 25-årige Isabella, der boede hos sin morfar Svend Aage i to år. En ung mand kom imellem dem, og Isabella flyttede derfor sammen med ham midt i Århus. Men nu er det lykkedes Isabella at overtale sin kæreste Emil til at flytte tilbage til Moffe.

De er lige kommet på plads i morfars hus. Isabella og hendes kæreste Emil har fået den store stue og en lidt mindre spisestue i den store bungalow i Højbjerg lidt uden for Århus.

Huset har morfar Svend Aage "Moffe" Jensen selv bygget tilbage i 1956, og Isabella er kommet der hele sit liv.

Isabella savnede sin morfar

Nu bor hun der sammen med sin kæreste Emil, og hun kunne ikke være lykkeligere. Hun er kommet tilbage til sin elskede morfar, som også er hendes bedste ven.

De to blev for alvor tætte, da Isabella første gang flyttede ind i huset for fire år siden.

Rørende video: Morfar ser sit nye barnebarn for første gang

- Da min mormor døde, sagde Moffe, at nu var der ikke nogen, som havde brug for ham længere. Men det havde jeg jo faktisk. Jeg havde opsagt min lejlighed og skulle flytte ind på et værelse et andet sted, men manglede tag over hovedet i en måned, inden jeg kunne overtage det nye. Så flyttede jeg ind hos Moffe, fortæller Isabella Alberte Hedeager, der læser til journalist og er i praktik hos TV2 Østjylland.

Et par måneder blev til to år

- Det var meningen, at det skulle være midlertidigt, så jeg sov på sofaen i tv-stuen. Men efter en uge var det så hyggeligt, at jeg ringede og annullerede det værelse, jeg skulle overtage i midtbyen. Og lige pludselig havde jeg sovet på sofaen i to år, griner hun.

Far og datter: Vi kunne ikke tale om sorgen

Svend Aage er 91 år, og han er lige så skarp, som han er frisk. De eneste skavanker, han har fået med alderen, er lidt med hukommelsen. Den er ikke så god længere, men så er det godt, at Isabella kan huske, hvad Svend Aage glemmer. Og når Isabella fortæller, husker Svend Aage det hele igen.

Morfar blev kendt i hele Danmark

-Alder er kun et tal. Når jeg er sammen med Isabella, føler jeg mig på hendes alder. Jeg går ikke hele tiden og tænker på, at jeg er 91 år. Men når folk kalder mig Hr. og siger De til mig, så bliver jeg mindet om, at jeg ikke ser helt ung ud længere, siger Svend Aage, der er kendt i hele landet og af alle Isabellas veninder som "Moffe", efter han og Isabella fortalte om deres samliv i et indslag på TV2 Østjylland.

Mens han taler, sidder Isabella ved siden af ham og nikker. Hun er ivrig efter at få ordet, og Svend Aage konstaterer stille og roligt, at Isabella altid får ret.

Bedste venner på tværs af generationer

-Jeg føler mig altså ikke lige så gammel som Moffe. Men jeg føler heller ikke, at vi har sådan et barnebarn-bedstefar-forhold. Vi er bedste venner og bedste roomies, siger Isabella.

Og så er det Svend Aages tur til at nikke. 

-Isabella har altid ret. Hvis vi er uenige, bliver hun bare ved, indtil jeg giver mig, forklarer han med et skævt smil.

Gitte mistede højgravid datter - og kontakten til sit barnebarn

Sådan har det altid været, forklarer Moffe. Men til gengæld har han lært en masse nye ting af Isabella lige fra hun var helt lille, og hun var glad for Harry Potter.

-Jeg har læst samtlige bøger om Harry Potter, og det tager man ikke skade af, konstaterer Moffe.

Første biograftur i 40 år

Og Isabella indrømmer, at han nok er mere modtagelig over for nye ting, end hun er. Sammen holder de af at se tegnefilm.

-Det er sundt at være lidt barnlig, forklarer Moffe.

Kvinde føder sit eget barnebarn

Da de to så “Grusomme mig”, var det første gang i 40 år, Moffe var i biografen. Sidste gang så han “De syv samuraier”. Den vil han gerne se igen, men Isabella kan ikke finde den på Netflix.

-Vi har forsøgt at se “Sex and the city”. Moffe er helt klart Charlotte. Det er alle mine veninder enige i. Men den serie var Moffe ikke så vild med. Han synes til gengæld, at alle film med Morgan Freemann er gode. Moffe kalder ham Morten Fridom, driller Isabella.

Moffe er vild med moderne mad

Før var det mormor, der stod i køkkenet, og nu sørger Isabella eller hendes kæreste Emil for aftensmaden.

-Jeg har lært Moffe at spise thaimad, speltsalater, hotwings og bønnefritter, som han elsker. Moffe er blevet helt forfalden til de æsker med Thaimad, som man blot skal varme i microbølgeovnen. Han kalder dem Hawaii-blokke, og første gang han skulle smage hotwings, insisterede han på at bruge kniv og gaffel. Nu spiser han dem med fingrene, fortæller Isabella.

Fly vendte om, så bedsteforældre kunne sige farvel til døende barnebarn

Hun har til gengæld lært at spise sild.

-Hvis man spiser meget sild, kan man ikke dø. Så må man skydes, forklarer Svend Aage.