Jeg er smuk – jeg har Downs syndrom

Rina Thaisen fra Middelfart elsker sin 7-årige datter Mathilde. Men hun er også træt af at høre børn med Downs syndrom omtalt som mongoler. Nu har hun lagt et billede på sin FaceBook med en tydelig besked fra sin datter: Jeg er smuk – Jeg har Downs syndrom.

 

 

Selvfølgelig er det da lidt af et chok at få en datter med Downs syndrom, og det giver bestemt også mere arbejde i hverdagen. Men man lærer jo at tage de udfordringer, der kommer i livet, siger Rina Thaisen fra Middelfart om sin 7-årige datter Mathilde og om baggrunden for, at hun har lagt et billede af sin datter på Facebook.

LÆS OGSÅ: Lille Molly kæmper for sit liv

- Mathilde er en glad og levende pige. Dygtig og god til at lære nye ting. Jeg elsker hende.

Jeg er smuk

På billedet holder Mathilde et skilt med teksten:

Stop brug af ordet mongol

Jeg har Downs syndrom

Jeg er smuk

Mit navn er Mathilde

-Vi havde set andre lave lignende opslag på Facebook, og ærlig talt er jeg rigtig træt af at høre børn med Downs syndrom omtalt som Mongoler. Så derfor tog vi billedet af Mathilde og lagde det ud, siger Rina.

 

-De reaktioner, vi har fået, er stort set positive. Det er ganske få, der har givet negativ respons på billedet. Og der vil jo altid være nogle, hvis holdning vi ikke kan rykke, sådan er det jo bare.

Vidunderlige kammerater

Rina fortæller, at Mathilde aldrig er blevet drillet eller mobbet på grund af Downs syndrom - eller af andre grunde. Men hun vil alligevel gerne slå et slag for at udrydde brugen af ordet Mongol.

LÆS OGSÅ:Storebror hylder søster med Downs

-Matilde trives godt. Hun går på en rigtig god skole, Skrillingeskolen, med engagerede lærere og nogle vidunderlige kammerater. En skole både hun og vi er rigtig glade for, siger Rina.

Stærkt nedsættende

Tidligere næstformand for Landsforeningen for Downs Syndrom, Grete Fält-Hansen, har tidligere forklaret, hvorfor det er så forkert, at bruge betegnelsen mongol om folk med Downs:

LÆS OGSÅ Isabella med Downs: Tal pænt

-Det ord (Mongol) blev dømt ude i 1965, da verdenssundhedsorganisationen WHO stoppede alle referencer til det. Det er nemlig udsprunget af tanken om, at nogle menneskeracer er overlegne, og andre - heriblandt den mongolide - er underlegne. Det er derfor stærkt nedsættende både overfor mennesker med Downs syndrom og overfor mennesker fra Mongoliet, udtalte hun.

 

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-

 

 

 


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!
 

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-

 

 

 


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-