Jeg gav ham tre dage til at flytte

Dak fortryder ikke, at hun tilbragte 10 år med en mand, som viste sig at have et forhold til en anden kvinde i smug. Selvfølgelig var chokket ekstremt hårdt, men som hun siger: Hårdt er ikke nødvendigvis dårligt. Bubber har mødt den lille, spinkle Michelin-kok, som lige siden barndommen har haft en imponerende råstyrke.

Da Dak Wichangoen blev spurgt, om hun ville deltage i ”Vild med Dans”, takkede hun nej. Hun mente ikke, en kok havde noget at gøre på et dansegulv, iført tyl og høje hæle. 

Men efter lidt overtalelse fra sine nærmeste endte hun alligevel med at smide kokkeforklædet og sige ja, og den beslutning kom til at ændre mere, end hun anede. 

Den 150 centimeter høje køkkenchef lærte ikke bare at bevæge fødderne i nogle komplicerede dansetrin. Hun lærte også at bearbejde det chok, der havde ramt hende et år forinden, og som hun indtil da havde forsøgt at arbejde væk med 12-timers-vagter alle ugens syv dage. 

I den tid, ”Vild med Dans” stod på, tillod Dak for første gang følelserne at komme og tårerne at løbe. Aldrig havde hun grædt så meget. Og aldrig havde hun følt sig så forløst.

Dak er normalt ikke den, der hverken tuder eller småpiver. Hun er en sej kvinde. Jeg kan mærke det med det samme, da jeg møder hende på restauranten Kiin Kiin, hvor hun tilbringer langt flere vågne timer end hjemme i sin lejlighed.

Verdens bedste

Dak var kun 17 år, da hun blev hyret som kokkeelev hos de berømte kokkebrødre Koch efter kun en enkelt dag på prøve. Selv om hun var et par hoveder mindre end de fleste andre i køkkenet, kunne de tydeligt se, hvordan hun fuld af energi arbejdede 15 timer i træk for til sidst at gå ud ad døren med et bredt smil. 

Sådan har hun fortsat resten af sin karriere, og det har ført til, at hun i dag er køkkenchef på Michelin-restauranten Kiin Kiin på Nørrebro i København.

Så langt kommer ingen uden at lægge mange, mange timer i sit arbejde hver dag. 

Det har Dak gjort uden nogensinde at føle, at prisen var for høj. For hende var det et privilegium at leve af det, som gjorde hende allermest glad. Samtidig var hun så heldig, at hun allerede som 20-årig mødte en kæreste, som var villig til at leve sammen med en kvinde, der både havde enorme ambitioner og endeløse arbejdsdage. 

– Når jeg spurgte ham, om han ønskede, jeg gik ned i tid, var svaret altid: ”Nej, jeg er meget stolt af dig. Du skal bare fortsætte i samme bane.” Den støtte og opbakning var så utrolig dejlig. Jeg var ekstremt glad for ham, og jeg sagde altid, at jeg havde verdens bedste kæreste.

Dak var sammen med ham, hun kaldte verdens bedste kæreste, i 10 år. Men i de sidste par år skete der noget, som fik hende til inderst inde at tvivle på, om det nu også var den rette betegnelse...

Læs hele historien i Ude og Hjemme 51