Jens redder seks storm-ofre med sin traktor

Stormen rev hårdt i varevognen, og da vandet stod op til motoren, forstod Jens, at det var alvor. Han vidste, at flere var fanget i de iskolde oversvømmelser i sommerhusene ved fjorden. Det ville tage for lang tid at skaffe en båd. Så tænkte han på sin traktor. Den kunne nok klare det. Han vendte bilen. Den dag reddede Jens og hans kone livet for seks mennesker, tre hunde og en kat.

Jens og Sabrina tænkte på deres venner i sommerhuset nede ved Fjorden. Stormen havde skabt kraftigt hævet vandstand fredag formiddag. Bare nu diget holdt.
Sabrina havde fået fat i dem på telefonen. De havde fortalt, at strømmen var gået, og at der var vand i haven.

Diget var brudt sammen

Jens læssede sin generator i kassevognen og ville køre de 3-4 kilometer derned. Vejen var oversvømmet. Han fortsatte, indtil vandet nåede til motoren. Så forstod han, at det var alvor.
Hele sommerhusområdet stod under meterdybt iskoldt vand. Stormen "Bodil" piskede bølger i det. Og vandet steg fortsat. Diget var brudt sammen.

- Først tænkte jeg på at skaffe en båd. Men det ville tage for lang tid, skønnede jeg. Så tænkte jeg på min mejetærsker og min traktor. De kunne måske klare turen, fortæller 41-årige Jens Larsen fra Kulhuse ved Roskilde Fjord.

Brugte traktoren som redningsfartøj

Valget faldt på Fiat-traktoren, selv om stormen havde smadret en rude til førerkabinen og der lå glasskår på gulvet.

Traktoren klarede turen gennem vandmasserne ned til sommerhuset. Situationen var alvorlig. På et havebord udenfor sad naboerne gennemblødt og rystede af kulde.

Rystede af kulde

Vandet stod op til kanten af havebordet, og det steg stadig. Hele området stod mellem en meter og 1½ meter under vand. Og det var iskoldt.

- Der var lidt panik derinde. De havde ventet på hjælp i timevis. Den ene kvindes ben var blå af kulde. De troede først, at jeg var fra Falck. Jeg forklarede, at jeg bare var mig, Jens med traktoren.

Reddede en ad gangen

Jens besluttede at køre dem i sikkerhed én af gangen - mere var der ikke plads til i førerkabinen. Den første blev den 65-årige Lisabeth Toft, der var værst medtaget af kulden.

Læs også Lisabeth og Svend Eriks dramatiske historie: - Troede vi skulle dø da diget brast

Ved at støtte sig til den stærke familiefar og fritidslandmand klarede hun at humpe gennem vandet hen til traktoren.

- Lov mig at hente Svend Erik bagefter, bad hun sin redningsmand. Det lovede Jens.

Stod klar med varm kaffe og tæpper

Mens han forsigtigt kørte de 6-800 meter ind til tørt land, ringede han til sin kone og forklarede situationen.

Sabrina smed, hvad hun havde i hænderne og kørte ned til de nødstedte med tæpper. Da Jens kom tilbage med den gennemblødte og stærkt forkomne Svend Erik, 70, kørte Sabrina dem hjem i varmen.

- Jeg fik lavet en masse varm kaffe, og fik sat nogle kiks og rugbrødsmadder på bordet. Tørt tøj og tæpper skulle de også have, fortæller Sabrina Larsen, 33, der havde forberedt sig på stormen.
Der var mad nok på gården til familien, der også tæller til sammen fire døtre på 20, 14, 11 - og en lille på knap et år.

Redde seks mennesker, tre hunde og en kat

Imens fortsatte Jens med at hente folk i de oversvømmede sommerhuse, en for en. Der var kommet brandfolk til stedet, men de havde ingen båd med. Traktoren var stadig den eneste løsning.

Den dag reddede Jens seks mennesker, tre hunde og én meget våd kat i sikkerhed. På den første tur havde han kørt tørskoet. På den sidste stod vandet ind over gulvet i førerkabinen - og indsugningen til motoren var kun lige fri. Det var i sidste øjeblik.

Far til fire - og en rigtig helt

Indsatslederen fra brandvæsenet kaldte Jens for en af hverdagens helte. - Da ikke mere end jer andre, indvendte han.

Men dagen derpå modtog Jens overvældende taknemmelighed fra de seks oversvømmelses-ofre. Og i hjemmet har den handlekraftige far til fire fået ros fra sine døtre og kone.Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!


Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-