Lars Hjortshøj vil gerne være ond

Vi kender ham som den lidt dorske, naive men altid ærkegode karakter i utallige humoristiske roller i alt fra Klovn til Live Fra Bremen. Men den 46-årige stand up-komiker og skuespiller, Lars Hjortshøj, har en hemmelig drøm. Han vil gerne være ond.

Lars Hjortshøj vil gerne spille den onde skurk

Stand up-komikeren og skuespilleren Lars Hjortshøj har haft mange forskellige roller på tv og film. Men ofte går det igen, at han er den noget naive og ufrivilligt morsomme person.

Vi husker Lars Hjortshøj som Robert i comedy-serien Langt Fra Las Vegas. Og ikke mindst husker mange børnefamilier ham som julemanden Nicolas og som den crazy mand i Live fra Bremen.

LÆS OGSÅ: Kendt satirepige tør ikke få børn

Men selvom den landskendte, sjove mand har stor succes, så ville Lars Hjortshøj så gerne have en rolle som ond.

- Ja, er du vild! Jeg vil rigtig gerne være ond, men det er ligesom om, det ikke kan lade sig gøre, fortæller Lars Hjortshøj.

Den gode julemand

Ude og Hjemme møder ham, da han er i gang med indspilningerne til årets TV2-julekalender Tvillingerne og Julemanden på Aalborg Kloster, hvor han igen spiller den sjove og noget naive julemand Nicolas fra sidste års julekalender. Men selvom julekalenderen bestemt indeholder ondskab, så er det Nicolaj Kopernikus, der i rollen som den frygtindgydende Dr. Schwartz får lov at fylde den onde rolle.

Fremover håber Lars Hjortshøj dog, at han får lov til at få en rolle, der viser de mere dunkle sider af hans personlighed.

LÆS OGSÅ: Kendt TV-vært levede i mange år som misbruger

- Men det er svært her i Danmark. Her er det meget sådan, at man bliver proppet ned i nogle kasser, og så får man lov at være der. Der er ikke den store lyst til at sprænge grænser og prøve noget nyt. Man satser på det sikre. Men det kunne nu være sjovt at få lov at være ond. Jeg synes efterhånden, der har været meget fjolleri og spas, siger Lars Hjortshøj, der er åben for at tage alle mulige forskellige roller - bare de indeholder lidt ondskab.

Ulf blev ond

- Jeg ved jo godt, at jeg nok ikke bliver førsteelsker. Men andet kan også gøre det, mener Lars Hjortshøj.

Og selvom det er svært først at være sjov - og så være ond, så kan det faktisk lade sig gøre. Det har i hvert fald en skuespiller og komiker som Ulf Pilgaard vist. Han har i 30 år været et fast humoristisk indslag på Cirkusrevyen, men han har også været den ekstremt uhyggelige kriminalkommissær Wörmer i Ole Bornedals danske succesgyser Nattevagten.

LÆS OGSÅ: Sarona fra Singleliv: "Samuel stalker mig"