Margaret Lindhardts julemirakel

Den tidligere vært på det populære radioprogram Giro 413, Magaret Lindhardt, holder meget af julen og dens traditioner. Men juleaften i 1986 blev alligevel ganske særlig, fordi hun fik den allerbedste julegave, man kan ønske sig.

For 63-årige Magaret Lindhardt begynder julen først for alvor den 1. december eller den første søndag i advent - og ikke før, selv om butikkerne for længst er kommet i julehumør.
Det er først her, at julepynten bliver fundet frem, kryddersmåkagerne bagt og julegaverne købt.

Læs også: Sascha er mit julemirakel

17 år på Giro 413

- Jeg elsker julen, men den må bare ikke begynde for tidligt, mener den tidligere vært på det populære radioprogram Giro 413. I 17 år sørgede hun for, at taksigelser og lykønskninger blev formidlet mellem lytterne. I dag er hun vært på tre radioprogrammer på P5.
- Den store forskel er, at nu er det mig, der bestemmer musikken, siger hun med et smil.
Lige nu er Margaret Lindhardt aktuel som bidragsyder til Ved julelampens skær 2013.
Hun har derfor sagt ja til at fortælle om sine helt private juleminder - for hun har nemlig et ganske særligt.

Læs også: Undgå julestress

Julen blev ændret

Juleaften i 1986 blev ikke helt som forventet. Planen var, at hun og hendes mand skulle fejre julen med svigerforældrene, der kom på besøg fra Fyn. Men i sidste øjeblik blev det ændret.
To dage forinden ordnede Margaret de sidste juleindkøb sidst på eftermiddagen i Lyngby Storcenter, men måtte haste hjem, da barnet i hendes mave begyndte at rumstere. Terminen var først sat til selve juleaften, men da hun var førstegangsfødende, regnede hun bestemt med, at hun ville gå over tid.

En lille velskabt pige

- Men min fornemmelse sagde mig nu alligevel, at jeg nok lige skulle forbi hospitalet, hvilket var meget godt. For da jordemoderen så mig, sagde hun med det samme: Vi beholder dig, fortæller Margaret. Og allerede ved 22-tiden blev hun mor for første gang til en lille velskabt datter.
- Den allerbedste julegave, jeg kunne ønske mig, fastslår hun.

Netop den dag ville hendes far være fyldt 70 år, han døde to år inden, og nåede derfor aldrig at hilse på sit nye barnebarn. - Marie var og er stadig en dejlig påmindelse om ham. Der er en sammenhæng på en eller anden måde og giver det lige en ekstra dimension, at de har fødselsdag samme dag, siger hun.

Rødvin til de nybagte mødre

Dengang blev man ikke sendt hjem med det samme, men mor og barn blev på hospitalet i nogle dage efter fødslen. Så juleaften lå Margaret på en barselsstue på Gentofte Sygehus og nød sin datter, der lå så fint i en lille vugge ved siden af hende.
Julepynt var det så som så med, men sygeplejerskerne forsøgte alligevel at skabe lidt julestemning, og der blev serveret andesteg, risalamande og et glas rødvin til de nybagte mødre.

- Det var vidunderligt med tid og ro til at vænne mig til min nye rolle som mor. Vi var bare i vores egen lille boble - hun og jeg, fortæller Margaret, der naturligvis fik jævnligt besøg af faderen og familien.

Jul med sine børn

- Den jul for nu 27 år siden var på alle måder noget ganske særligt - præget af de helt store følelser, siger Margaret, der fire år senere blev mor igen - denne gang til en lille dreng.
De senere års juleaftner har hun tilbragt alene sammen med sine to børn, og det er også planen i år.

Tidligere har de altid være flere generationer og så mange, at de har kunnet nå rundt om juletræet, men for nogle år siden udtrykte hendes børn ønske om, at de blot var dem selv.

- Det blev jeg meget rørt over, for jeg forstillede mig, at det ville blive for kedeligt for dem. Men vi nyder det faktisk alle tre. Maden laver vi i fællesskab, og vi gør det i et tempo, hvor ingen føler stress. Det er en stor glæde at kunne holde jul på den måde med mine nu voksne børn.