Mek Pek: Anden gang er lykkens gang

Musikeren Mek Pek har oplevet det store sus på scenen. Efter Åh Abe blev han for altid børnenes ven. Men privat har der været op- og nedture. Skilsmissen fra modelkonen Dorte Albæk var et lavpunkt. Nu er den folkekære entertainer blevet gift igen.

Mek Pek med sin frue Sara Pape.

Musikeren og entertaineren Mek Pek er så uendelig meget mere end Åh Abe. Men med indspilningen af den populære børnesang ramte han en nerve, der for altid har gjort ham til børnenes ven. I en alder af 49 år nyder han det mere end nogensinde.

- Jeg elsker børn. Og når jeg rejser rundt med mit Åh Abe show, så giver de mig så mange sjove og søde oplevelser, at det er det hele værd, siger han.

LÆS OGSÅ: Katrine Bille fra Lille Nørd elsker at være børnevært, og hun håber aldrig hun bliver voksen. Læs hvordan hun bærer sig ad...

Med far på tour

Rent privat har han også fået en lille fan i datteren Fanny på tre år, som han fået har med journalisten Sara Pape. Fanny er ofte med farmand på tour.

- Hun kan faktisk rigtig godt lide at se mig optræde. Og så synger hun fantastisk. Men hun har dog ikke været med på scenen endnu, lyder det stolt fra den energiske århusianer, da Ude og Hjemme møder ham i smilets by på en skøn sommerdag.

Mek Pek virker helt igennem som en glad mand, da han kommer i sin forårsgrønne jakke. Og der er grund til det. Kalenderen er fyldt op med jobs. Og allervigtigste. Mek er netop blevet gift med sin elskede Sara i Ormslev Kirke - landsbyen udenfor Århus, hvor parret bor. En stor dag, hvor også hans tre store drenge fra sit tidligere ægteskab leverede en forrygende musikalsk opvisning i kirken. Tvillingerne Emil og Matias på 24 og Anton på 17 år.

- Jeg er en lykkelig mand, siger han.

Skilt fra modelkone

Der har dog også været svære tider for den tilsyneladende så evigt glade showmand. Efter skilsmissen fra sin tidligere kone i 2004 havnede han i sort hul. Men selvom Mek Pek til stor frustration måtte se sin eks, modellen Dorte Albæk, danne par med den tidligere Tour de France-cykelrytter Johnny Weltz, så gav det dramatiske brud ham også noget positiv.

LÆS OGSÅ: Mød Mek Pek på Egeskov til Ude og Hjemmes store sommerfest

- 2004 blev faktisk det år, jeg har haft allermest travl. Jeg knoklede på og har aldrig tjent så mange penge. Det er jo nok sådan med mange mænd under en skilsmisse. De kaster sig ud i et arbejdsraseri. Og jeg havde jo også tid det. Børnene var jo pludselig ikke så meget hos mig som før, fortæller han.

Men først og fremmest førte tiden ham efter skilsmissen til sin nuværende kone, som han har dannet par med i nu ni år. Og problemerne med ekskonen er for længst lagt bag ham.

Vild med cykelsport

- Det var svært dengang. Jeg anede jo ikke, at hun havde set Johnny Weltz igennem længere tid. Hun mødte ham, da hun fik lov til at køre med Tour-bussen på en etape i Frankrig. Hun var jo vild med cykelsport - og åbenbart også Johnny Weltz, griner han.

Alene grinet antyder da også, at Mek Pek kan se tilbage på tiden uden problemer.

- Dorte og jeg har et godt forhold til hinanden i dag. Hun har forladt Johnny Weltz igen og er flyttet til Århus, og hun har nu mødt en ny mand. Hun kiggede da også lige forbi i lørdags, da jeg blev gift med Sara. Hun skulle jo lige se drengene lave deres show, fortæller Mek Pek.

At Mek Pek er blevet børnefamiliernes yndling lå dog ikke i kortene. Han startede karrieren i Danmarks første punkband Lost Kids. Senere kørte han festkanonen i stilling med Mek Pek Party Band. Hittet Pigen og Trompeten husker de fleste. Men stadigvæk er det Åh Abe og børnene, der er blevet hans største succes.

LÆS OGSÅ: Bubber var i mange år også kendt som børnenes ven. Det er han stadig, men nu er han ligeså meget én, voksne åbner sig op for - også her hos Ude og Hjemme. Læs om hans møde med Claudia, der elsker sin 120 kilo store krop