Monica og Rasmus fik trillinger

Der gik seks år med mismod og bekymringer over ikke at kunne få børn, inden lykken endelig tilsmilede Monica og Rasmus Volsgaard. Og smilet var stort. Ikke mindre end tre små hjerter bankede under Monicas maveskind.

Frydefuldt og overvældende var det også for det østjyske par, Monica og Rasmus Volsgaard, da de trillingerne, Melua, Silas og Pelle, kom til verden på Skejby Sygehus den 3. september. Det var nemlig kulminationen på seks års kamp for at få deres største ønske opfyldt.

Det parret forelskede sig i hinanden for 10 år siden. Tre år senere friede Rasmus til sin Monica, og parret rejste herefter til Spanien, hvor Rasmus fik arbejde som bygningsmaler. Et år efter vendte de hjem, giftede sig og planlagde en fremtid med børn. - Vi var enige om, at det ikke kunne gå hurtigt nok med at få den første. Men der skete ingenting.

Læs også: Lotte blev forladt: Alene med trillinger

Vi byggede huset her i Harte med henblik på familieforøgelse, så det var meget frustrerende, fortæller Monica, der først langt henne i forsøgene på at få børn på naturlig vis fik konstateret PCO, en hormonel forstyrrelse, der gjorde det meget svært for hende at blive gravid uden hjælp. Fuldt hus.

- Det var en lettelse at få en forklaring - især fordi vi nu vidste, at der kunne gøres noget, fortæller 37 årige Monica. Der var forskellige mulig- heder for hjælp og Monica valgte hormonbehandling samt insemination. Allerede i første forsøg var der gevinst, og parret jublede af glæde.

- Det var rigtig stort. Vi vidste jo, at der ingen garanti var for, at det ville lykkes og slet ikke i første omgang, smiler Monica, der fem uger senere sammen med Rasmus var til den første scanning på fertilitetsklinikken IVFSyd i Fredericia.

Fuldt hus
- Vi var spændte som små børn op til juleaften. Vi vidste, at der var mulighed for, at der kunne være to, fortæller Monica. Hverken hun eller Rasmus glemmer nogensinde minutterne, da Monica lå på briksen i undersøgelsesrummet, mens Rasmus sad på en stol ved hendes side, og sygeplejersken fortalte dem, at hun kan se to små hjerter banke under Monicas maveskind.

Læs også: Ung far forlod trillinger to gange: Nu er jeg voksen

- Pludselig siger hun: "Hold da op. Der er én mere. Fuldt hus", fortæller Rasmus, der vil rejse sig for ved selvsyn at konstatere det uventede. Men han må blive siddende og holde fast i sædet for ikke at falde af stolen. - Jeg indrømmer gerne, at jeg et kort øjeblik var ved at besvime, griner Ramus.

Monica ligger ned og falder ingen steder. Hun er lykkelig, men også nervøs. - Det var overvældende. Vi havde slet ikke talt om, at der kunne være tre og min første tanke var om jeg overhovedet kunne bære tre på en gang, siger hun og smiler. Men det kunne hun - uden komplikationer overhovedet.

Og en strålende solskinslørdag i september så de tre små mirakler første gang dagens lys, da de blev født forløst ved kejsersnit i Skejby. Først kom Melua, dernæst Pelle og til sidst Silas. Det hele var overstået på fire et halvt minut.