Pengene værd at redde Mille

22-årige Tina Fuglsang elsker sin lille hund, Mille. Mille skulle have en operation for en alvorlig hjertefejl, og operationen kostede 13.500 kr., men det var alle pengene værd, siger Tina.

Foto: Morten Mejnecke

22-årige Tina Fuglsang fra Hjørring i Nordjylland var lykkelig i fjor, da hun fik pomeranian-hvalpen Mille i julegave af kæresten, 26-årige Mark Christiansen.

Men kort efter viste det sig, at Mille havde en alvorlig hjertefejl.
 

Denne sektion er sponsoreret af Hill's

Hill'sTM arbejder for at hjælpe hunde og katte til at opnå deres fulde potentiale igennem ernæring og pleje.

For at gøre dette muligt, laver vi det dyrefoder af højeste kvalitet, som er tilgængeligt på markedet med vores Prescription DietTM og Science PlanTM dyrefoderserier.

http://www.hillspet.dk/

Alvorlig hjertefejl

Da Mark købte Mille, fik han godt nok at vide, at Mille havde en mislyd i hjertet, men at det ikke var noget alvorligt. Da Tina og Mark en måned senere var til dyrlæge, lød diagnosen dog helt anderledes.

Mille blev sendt til scanning hos dyrlæge Mette Rønn-Landbo på Aalborg Dyrehospital, som er specialist i ultralydsundersøgelser af hjertet. Undersøgelsen fandt sted lige før påske, og resultatet var nedslående.

Læs også: Redder et-årig fra døden.
 

Tæt knyttet til hinanden

Man inddeler normalt mislyde i hjertet på en skala fra 1 til 6, og Mette vurderede Mille til 5. Desuden var Milles venstre hjertehalvdel kraftigt forstørret.

- Vi havde jo godt kunnet mærke, at der var noget galt. Når Mille blev glad og opstemt, begyndte hun at hoste kraftigt. Men da Mette forklarede os, hvor slemt det stod til, blev jeg rigtig, rigtig ked af det. Selv om vi kun havde haft Mille i få måneder, havde jeg allerede knyttet mig tæt til hende, fortæller Tina.

Lever på SU

Mette forklarede dem samtidig, at der var stor chance for, at Mille kunne reddes med en operation, men at det nok ville koste 20.000 kroner.Først tænkte Tina og Mark, at 20.000 kroner var mange penge. De er begge på SU - Mark læser til lærer, og Tina læser til pædagog - og de havde ikke nået at tegne en hunde-forsikring.

- Men vi var egentlig aldrig i tvivl om, at vi ville betale de penge. Vi har det sådan, at hvis man har sagt ja til at få husdyr, så må man også sige ja til de konsekvenser, der kommer, fortæller Tina.

Læs også: Gris lever hundeliv

Svær operation

Operationen, som Mille gennemgik, viser om noget, at grænserne for, hvad der kan lade sig gøre inden for lægevidenskaben, hele tiden flytter sig. Også når det vedrører dyr.
Blodet bliver normalt pumpet fra højre hjertekammer ud i lungerne, hvor det bliver iltet, før det løber til venstre hjertehalvdel, hvorfra det pumpes ud i kroppen. I Milles tilfælde løb blodet fra venstre hjertekammer og tilbage til højre side for at blive ledt ud i lungen en ekstra gang.

Den 6. maj blev Mille opereret af kirurg Thomas Eriksen og hans kollegaer på Københavns Universitetsklinik, LIFE. Under operationen placerede han to små tråde millimeterpræcist, som lukkede et hul i Milles hjerte.
 

Alle pengene værd

Et kompliceret indgreb - især i betragtning af Milles størrelse.Allerede ugen efter var Milles hjerte inden for normalstørrelsen.

- Det var knapt til at kende igen, fortæller Mette Rønn-Landbo.

Og hjemme i Hjørring kunne Tina og Mark ånde lettet op:

- Det kom til at koste os 13.500 kroner. Men skidt med det! Det har været alle pengene værd, siger Tina Fuglsang.

Læs også: Kærlighed ved første klik