Pjerrot er blevet morfar

Pjerrots eneste datter, Sine har netop født en søn, og morfar er stolt. Lille Pjerrot skal vokse op i det lille grønne hus på Bakken præcis som sin mor.

Foto: Morten Mejnecke

- Det næstbedste, der er sket i mit liv, var at blive Pjerrot. Det bedste er at blive morfar, konstaterer en tydeligt stolt Kurt Flemming - bedre kendt som den hyggelige Pjerrot i sit lille hus på Bakken, nord for København.

Den 58-årige nybagte morfar fanger en tåre i øjenkrogen, før den triller ned og ødelægger den hvide makeup. Ved hans side står hans eneste datter, 22-årige Sine Andersen, og holder sin nyfødte søn. Pjerrot vil aldrig glemme den vinterdag i fjor, hvor han fik den glædelige besked om Sines graviditet i form af en fin lille gave med et sæt mini-Pjerrot-tøj fra Build-ABear. "Hej Morfar. Kan du ikke passe på mit tøj, indtil jeg kommer midt i juni?", stod der på pakken.

Mor er bugtaler
Når mor er bugtaler, far er julemand, og morfar er Pjerrot og bor i et fint, lille grønt hus i en fantastisk hyggelig forlystelsespark fuld af latter, candyfloss og glaserede æbler midt i en smuk gammel skov med høje, stolte bøgetræer, hestevogne og krondyr, er lillemanden sikret en barndom fuld af eventyr, sjov og magi.

Sådan en barndom har hans mor haft, og hun glæder sig til at give den videre til sin søn. Bakken er Sines andet hjem.Da Sine var fire år, stod hun selv på scenen for første gang. Hendes mor og far optrådte dengang i Tivoli i Aalborg, og Sine plagede sin far, om hun ikke nok måtte være med i det nummer, hun kendte så godt. Det blev Sines debut, og siden har hun vidst, at hun skulle være artist som sine forældre.

Læs også: Vickie Jo er klar til brudevals

Mistede sin mor som ni-årig
- Som otte-årig så jeg et nummer med en bugtaler og tænkte, at det ville jeg også lære. Jeg var stædig, og jeg øvede og øvede, indtil jeg var dygtig nok, fortæller Sine. Hun var bare ni år, da hun første gang optrådte som bugtaler på friluftsscenen på Bakken med sin dukke Frække Rikke. Det var også det år, hvor Sine desværre mistede sin mor. Sanne døde af en svulst i hjernen kun 32 år gammel.

Det betød, at Sine måtte flytte med sin far til Hillerød og bo sammen med ham på Bakken hver sommer.
- Jeg sov oppe under taget i det lille hus og sad bag scenen, når min far optrådte. Han var en meget travl mand, og jeg sad tit alene huset. Så var det godt, at jeg lærte Rune at kende. Han kom tit og spillede kort med mig, for at holde mig ved selskab, fortæller Sine, som på den måde mødte sin første kærlighed på Bakken.

Venskab blev til kærlighed
29-årige Rune Jamrath kom meget på Bakken som barn, hvor han blev gode venner med Pjerrot, som blev som en anden far for ham. Og siden Pjerrot for 10 år siden opfordrede Rune til at blive julemand, og købte et julemandskostume til ham, har Rune levet af at glæde børn i alle aldre som julemand. Sine tager tit med ud som nissemor. Selvom de to unge lærte hinanden at kende som venner, udviklede det sig stille og roligt til kærlighed.

Læs også: Mette Reissmann: Vær åben om gælden

Da de gav hinanden deres ja, var det som nisse og nissepige på scenen foran det lille grønne hus til julemændenes årlige konference på Bakken sidste år. Til deres søns navngivning vil de igen trække i julekostumerne, og lillemanden skal også have nissetøj på. Men om han en dag også skal ende som artist, må han helt selv bestemme.