Reddet af storesøster

Søstrene Mai Maria på tre år og Lea Louise på otte blev på få sekunder hovedpersoner i et drama, da lillesøster faldt i søen. Det kunne være endt tragisk, men Lea Louise fik heltemodigt reddet sin lillesøster.

Foto: Chresten Bergh/Jyske Vestkysten

Bare nogle få sekunder uden opsyn. Det var alt, hvad søstrene Mai Maria på tre år og Lea Louise på otte skulle bruge for at blive hovedpersoner i et drama, der i værste fald kunne have kostet lillesøster livet, men som endte med at placere storesøster i rollen som én af hverdagens helte.

De to piger bor sammen med deres forældre på Sønderskov Mølle nær Brørup i Sydjylland, og søstrene elsker at lege ved møllens lille sø.
Det gjorde de også den forårsdag i marts, da deres far, Dines Holm, 40, skulle vaske bil og samtidig kigge efter pigerne.
Men i et ubevogtet øjeblik faldt lille Mai Maria i søen, da hun ville fiske dyr op af vandet.

Kostbar tid
Storesøster reagerede lynhurtigt og vidste nøjagtig, hvad hun skulle gøre. Mai Maria sank under vand, men inden hun forsvandt helt, hoppede Lea Louise i søen efter hende og fik hende trukket op. En heltegerning, der nu har indbragt den otteårige pige en check på 10.000 kr. fra Carnegies Belønningsfond.

- Jovist er vi stolte af Lea Louise, siger pigernes mor, bibliotekar Merete Holm, 41. - Hvis hun var løbet efter hjælp, var kostbar tid gået til spilde. Hun gjorde det eneste rigtige, men selvfølgelig er vi som forældre ikke stolte ved affæren.
Normalt får pigerne aldrig lov at være alene, og siden Mai Maria faldt i vandet, har de ikke haft lov til at være i haven uden redningsvest på. Det går jo lynhurtigt, når uheldet er ude.

Fik medalje
Lea Louise elsker sin lillesøster og fortæller, at de to fiskede med net i søen efter rygsvømmere og haletudser, da det gik galt.
Stangen på Mai Marias net var knækket, og da hun fik øje på en fisk ude i søen, tabte hun nettet.
Da hun forsøgte at hente nettet ind igen, faldt hun i vandet, siger den unge heltinde, der går på Nørbølling Skole og har lært at svømme i sin fritid.

- Min søster lå med hovedet under vand. Jeg gik ud indtil vandet nåede mig til maven, og kunne lige netop få fat i hendes ben. Derefter trak jeg hende ind, og fik fat i hovedet. Først da jeg havde reddet hende, blev hun bange og begyndte at skrige. Lea Louise er stolt over al den virak, der har været omkring hende siden tildelingen af belønningsmedaljen.

Hun har endnu ikke besluttet, hvad de 10.000 kr. skal bruges til. Måske et terrarium, hvor hun kan opbevare alle de mange forskellige dyr, som hun og lillesøsteren fanger i Møllesøen. Men nu gør de det iført redningsvest og under opsyn af far og mor.

Læs også...
Cecilie redder lillebror