Rengøringsdamer blev jordemødre

Angela og Mandy er vant til at trække gummihandskerne på og bruge knofedt, når de står overfor bunker af skidt og møj. De to damer på 52 og 50 år har mange års erfaring som rengøringsdamer, men ingen erfaring som fødselshjælpere.

Det var derfor en noget uoverskuelig opgave, der mødte Mandy og Angela, da de pludselig stødte på Gordon Love og hans kone Maria på parkeringspladsen foran den lokale pub.

Læs også: Emma fødte sin datter, mens hun lå i koma

På bagsædet af parrets blå Ford Mondeo lå den højgravide Maria og skreg i smerte. Døren stod åben, og på forsædet sad Gordon helt bleg i ansigtet med en mobiltelefon ved øret.

Farmand gik i panik

Hans knoer var hvide. Så hårdt knugede han telefonen i hånden. Det var tydeligt, at han var ved at gå i panik.

-Da vi kørte ind på parkeringspladsen, så vi Gordon som virkede fortabt. Han råbte til os: Please, hjælp mig! Vi kunne se, at barnets hoved var på vej ud, og så handlede vi pr. instinkt, fortæller Mandy Hughes

Læs også: Enas fødsel gik i gang, fordi hun ikke kunne stoppe med at grine

På kom gummihandskerne, og mens Gordon fik instrukser fra alarmcentralen sørgede de to effektive rengøringsdamer for at fødslen forløb uden panik.

Instinkterne tog over

Angela Crewe satte sig foran Maria og greb fat om babyens hoved, som var på vej ud, mens Mandy gik ind fra den anden side, tog Marias hånd og fortalte hende, hvor godt hun klarede det.

Lille Lewis kom til verden bare fem minutter efter med damernes hjælp. Han var stor og velskabt og ligesom sine to søskende havde han bare meget travlt med at komme ud.

-Jeg vidste godt, at det ville gå hurtigt, men vi satte os straks i bilen, da jeg mærkede det første tegn på at han var på vej. Alligevel nåede vi kun halvvejs til hospitalet, fortæller den nybagte mor 32-årige Maria Love.

Læs også: Bruden Cindy fødte midt i vielsen

En ambulance blev sendt til pubbens parkeringsplads, men da den ankom, lå Lewis allerede på sin mors bryst. Angela og Mandy havde sørget for at tage slim væk fra hans luftveje, ligesom de havde klappet ham blidt under fødderne for at få liv i ham.

Mor gik også i chok

Babyens far var lettet over, at to modne damer tog over, da han selv følte sig magtesløs.

-Marias skrig skræmte mig. De var så voldsomme at jeg følte mig lammet, fortæller Gordon

Selv efter fødslen var vel overstået, var damerne stadig til stor gavn. Maria, som netop havde født på et bagsæde, gik i chok.

-Vi sørgede for at tale til hende, så hun ikke bare lukkede øjnene. Hun var svær at komme i kontakt med, men vi blev ved med at opmuntre hende til ambulancen kom, husker Mandy.

Selv om opgaven var udfordrende og det hele endte godt, håber Angela og Mandy alligevel at det er sidste gang de bliver mødt af en fødende kvinde på deres rengøringsvagt.