Roede 4.800 kilometer for at fri

Harry Martin-Dreyer er en romantisk fyr. Sammen med sin kammerat roede den 27-årige englænder tværs over Atlanterhavet for at samle penge ind til bekæmpelse af leukæmi og diabetes. Men han havde også en overraskelse i ærmet. Da hans kæreste, Lucy Plant, 27, efter 50 dage tog imod på molen på Barbados, faldt Harry på knæ. Fra en vandtæt pose i lommen fremdrog han den forlovelsesring, han havde haft med sig på hele den 4.800 kilometer lange ro-tur.

En lykkelig Lucy med sin kommende ægtemand i solnedgangen på Barbados.

27-årige Lucy Plant stirrede målløs på sin kæreste, den jævnaldrende Harry Martin-Dreyer, som stod foran hende på molen i havnebyen Port St. Charles på Barbados. Han var langskægget og snavset, vaklede rundt som en beruset og faldt så pludselig ned på knæ. Var han mon fuld?

Ja, det var han, dog ikke af alkohol men af kærlighed.

Kan jeg betragte det som et ja?

- Vil du gifte dig med mig, spurgte han og kiggede op på hende med et mildt og følsomt blik.

LÆS OGSÅ: Mette fik sin soldat

Forvirret og overrasket udbrød Lucy: "Nej, nej, nej" - ikke som svar til frieriet, men simpelthen fordi hele situationen kom så meget bag på hende.

- Kan jeg betragte det som et ja, lød det med et smil fra Harry, mens han fra en vandtæt pose i sin lomme fremdrog en smuk diamantring, som Lucy straks satte på sin finger.

Med tårer i øjnene og klump i halsen fik hun endelig fremstammet sit ja. Det var ikke noget i verden hun hellere ville end at gifte sig med Harry.

Roede for sin døde mor

Det romantiske optrin udspillede sig lørdag den 1. februar i år, netop som Harry og hans kammerat, Alex Bland, 27, havde afsluttet en imponerende bedrift. Sammen havde de to gamle skolevenner roet tværs over Atlanterhavet, fra Gran Canaria til Barbados i en syv meter lang robåd, en tur på godt 4.800 kilometer.De to stævnede ud den 1. december i robåden "Alexandra", opkaldt efter Harrys mor. Hun døde i marts i fjor af leukæmi, og ro-turens egentlige formål var at skabe opmærksomhed om og indsamle penge til behandling af leukæmi og diabetes, som Alex' bror lider af.

Kontakt via satellet-telefon

Lucy, som stolt så sin kæreste og hans kammerat ro ud mod solnedgangen i horisonten den dag, havde ingen anelse om, at turen også var et led i Harrys romantiske frieri. Det fandt hun først ud af 50 dage, 15 timer og 43 minutter senere på molen på Barbados.

LÆS OGSÅ: Friede for åben skærm

Lucky, som handler med værdipapirer i London, og Harry, som indtil sin afrejse var head-hunter i erhvervslivet, mødte hinanden for seks år siden, da de begge studerede på universitetet i Bristol. Siden har de stort set været uadskillelige - og under sin lange og farefulde ro-tur ringede Harry da også til hende hver dag fra sin satellit-telefon.

Hajer, kæmpebølger og søsyge

- Hun spillede en stor rolle i udfordringen, og hendes støtte hjalp mig psykologisk igennem dem, fortæller Harry, som, i lighed med sin kammerat, kun havde begrænset erfaring med at ro, før han kastede sig ud på den ufattelige færd.

De to mænd skiftedes til at ro i to timer ad gangen. Det var hårdt. Begge fik de siddesår, vabler i hænderne, og måtte kæmpe mod både ekstrem varme, søsyge, kæmpemæssige bølger, som skyllede ind over båden, og angsten for de hajer, hvis store finner ofte cirklede omkring båden.

LÆS OGSÅ: Cecilie fik sin mor igen

Tabte sig 15 kilo

Med sig i den syv meter lange robåd havde de 1080 færdigpakkede måltider, 180 snackbarer - nok proviant til 90 dage til søs - masser af solcreme og 70 pakker vådservietter.

Drikkevandet fik de ved at rense havvandet i et medbragt afsaltningsapparat.

Harry tabte sig 15 kilo på turen, som, selvom den var barsk, viste sig at være det hele værd.

LÆS OGSÅ: Friede med 300 meter hæk

Ikke alene fik de to kammerater samlet omkring 1,5 millioner kroner ind til bekæmpelsen af leukæmi og diabetes - Harry fik også et ja fra den pige, han nu skal leve lykkeligt med til sine dages ende.Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!


Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-