Skylder børnene alt

Christina og Danni har fundet lykken i en vestjysk landsby. Og det kan de takke deres to børn for. Det var fem-årige Clara, der fik deres kærlighed til at blomstre. Og det var lille Cilas, der reddede deres liv.

Foto: Jørgen Ploug

De var kærester, og de var purunge. Den stod på Bacardi Breezer og bajere hver weekend på diskotek Crazy Daisy. Og kærligheden, den var ligesom livet. Sjov og fuld af ballade og ikke særlig alvorlig.

Men så skete der noget med Christina. En slem mavekatar viste sig højst overraskende at være en graviditet. I sjette måned endda. Deres første barn, Clara, var på vej. Livet - og ikke mindst kærligheden - skulle aldrig blive det samme.

27-årige Christina Brask er lykkelig for, at livets alvor ramte som et hammerslag og fik hende og hendes kæreste på en helt ny kurs. Men ikke lige i starten.

- Et barn! Jeg blev blæst fuldstændig omkuld. Forsvandt direkte ned i et sort hul. Jeg var jo kun 20 år og var ligesom Danni virkelig glad for nattelivet. Jeg var lige blevet student. Og forholdet til Danni - ja, det var nok ikke så alvorligt. Vi var så unge. Man kan jo hurtigt få en ny kæreste i den alder, griner hun.

- Men det ændrede sig, da vi fik Clara, skynder hun sig at tilføje med et stort smil til sin Danni. I dag er det ikke bylivet men næsten ro, renlighed og disciplin, der præger deres liv.

Danni arbejder ved en lokal entreprenørvirksomhed som anlægsstruktør, mens Christina er salgsassistent i XL Byg i Lemvig. Ud over børnene er deres kæreste eje det lille hyggelige rødstenshus i landsbyen Fabjerg uden for Lemvig.

Her er der fællesspisning en gang om ugen, og naboerne hilser hjerteligt over hækken. I baghaven har Danni bygget en hel lille legeplads og endda gravet en kæmpestor trampolin ned i græshøjde, så børnene ikke risikerer at slå sig.

Indenfor fylder legetøjet godt i stuen. Deres seneste barn, etårige Cilas, løber rundt og siger "muh", mens han peger på sin billedbog og forsøger at få Clara til at lege med. Men Clara vælger at kravle op mellem far og mor. Som de sidder der i sofaen, ligner de billedet på en perfekt kernefamilie.

- Ja, vi er blevet en rigtig familie. Det gjorde noget ved mig, da Clara blev født. Det hele faldt i hak for mig. Pludselig vidste jeg, at min familie og min kærlighed til Christina var det vigtigste. Hun betyder alt for mig. Hun gør det værd at komme hjem. Det vilde liv har vi lagt bag os, fortæller Danni.

Livsfare
Mens det var Claras uventede ankomst, der forandrede Danni fra at være "en vildbasse i nattelivet" til en klippe af tryghed i Christinas liv, så var det den lille Cilas, der skulle lægge et urokkeligt kampestensfundament under deres parforhold.

Men først efter et par dramatiske oplevelser. Cilas var nemlig ikke i live, da han blev født. Han sad fast. 4,8 kilo vejede han. Og det var en dybt rystet Danni, der knugede sin kones hånd, da jordmoderen kæmpede med at rykke Cilas ud.

- De kaldte det en kalvefødsel, fortæller Christina. Cilas fik så hård en start på livet, at han brækkede begge kraveben og måtte genoplives, mens Christina røg direkte på operationsgangen. Heldigvis kom både Christina og Cilas til overfladen igen. Men nærkontakten med døden satte sig i Christina.

- Det var en hård tid for mig bagefter. Jeg var trist i lang tid, men kom over det, fordi Danni hele tiden var der for mig. Danni har virkelig forandret sig. Efter den støtte, han gav mig efter Cilas' fødsel, kan jeg med sikkerhed sige, at han er verdens bedste mand og familiefar, fortæller en strålende glad Christina.

Der gik kun få måneder, inden lille Cilas atter slog til. Endnu en gang i en aktion på kanten af liv og død. Der var gået ild i pillefyret i kælderen. Mens hele familien sov trygt på første sal, blev huset fyldt op nedefra med livsfarlige røggasser.

Det kunne have endt skæbnesvangert. Men Cilas ville det anderledes. I hvert fald begyndte han at skrige, så alle vågnede. Christina takker i dag Cilas for, at familien er i live.

- Det var et chok. Der var røg overalt nede i stuen. Det var voldsomt. Jeg er sikker på, at vi ikke havde været her i dag, hvis ikke Cilas havde vækket os. Alt blev ødelagt, fortæller Christina, der har lært en vigtig lektie efter dramaet.

- Vi kunne have mistet alt den dag. Når jeg tænker over det, så bliver jeg endnu mere lykkelig over livet sammen med børnene og Danni.