Sonja reddede sin mands liv

En normalt fredelig ko var tæt på at stange John ihjel. Kun takket være dygtig førstehjælp fra hustruen Sonja, overlevede han. Det gjorde koen derimod ikke, den ligger nu i parrets fryser - som møre bøffer.

Sonja og John i stalden, hvor de begge nær blev stanget ihjel

Som professionel soldat har John Svendsen, 41, været udsat for mange dramatiske episoder.
I Irak slap han mirakuløst med livet i behold efter mødet med en vejsidebombe, og både i Kosovo og Bosnien har han været døden nær. Han har granatsplinter siddende flere steder i kroppen, og til sidst blev det for meget for familiefaderen fra Vestjylland.

Han droppede sin militære karriere, og slog sig sammen med hustruen Sonja og parrets to børn ned på et idyllisk landsted nær Videbæk. Men drømmen om ro og fred, langt fra alverdens krigszoner, havde nær kostet ham livet. Granater, bomber og projektiler kunne ikke dræbe John. Men det var familiens normalt godmodige ko tæt på at gøre.

LÆS OGSÅ: Maria reddede et hittebarn

Stanget i låret

Hundreder af gange har John gået på marken og i stalden, og kløet familiens godmodige ko, Olivia, bag ørerne. Men få timer efter, at Olivia havde sat en kalv i verden i stalden, havde den nær stanget først Sonja og siden John ihjel.

Sonja slap med bøjede ribben og knubs. Senere på dagen var det ved at gå helt galt, da John kom hjem fra arbejde som traktormekaniker, og ville give Olivia noget strøelse. Koen borede sit ene horn dybt ind i hans lår, og sprængte blandt andet hovedpulsåren. I løbet af kort tid mistede John flere liter blod.

Sonja er en helt

Men takket være Sonjas snarrådige og dygtige indsats som førstehjælper, reddede krigsveteranen med nød og næppe livet.

John blev i sidste øjeblik kørt på Herning sygehus, hvor lægerne først efter en flere timer lang operation kunne erklære ham uden for livsfare.

- Olivia har altid været en fredelig ko, som ikke gjorde fortræd. Men hun må have pådraget sig en fødselsdepression eller noget lignende. Hendes øjne var helt vilde, da hun angreb mig, fortæller John Svendsen om den dramatiske dag, da han så døden i øjnene langt fra slagmarkerne.

LÆS OGSÅ: Alice elsker sin landmand

Så kan hun lære det

Olivias angreb på John har haft store, menneskelige og jobmæssige omkostninger for ægteparret. Både John og Sonja mistede deres job. Han har fundet et skånejob, og Sonja er ved at uddanne sig til anlægsgartner, efter at hun blev fyret fra sit tidligere job på grund af for meget fravær ved Johns sygdom.

Men beslutningen om at aflive Olivia var ikke svær. Efter angrebet blev hun afhornet, og da kalven var stor nok til at kunne klare sig selv, blev Olivia sendt til slagtning.

Nu ligger de jordiske rester af Limousine-koen i fryseren hos det hårdt ramte ægtepar. Med jævne mellemrum stiller parret med velbehag appetitten med en bøf fra koen, der nær havde dræbt John.

- Så hun lære det, siger Sonja med et smil.

LÆS OGSÅ: Kasper var død i seks minutter