Stefanie fik pænt gravsted til mor af Drømmebanken

Stefanie var bare 10 år, da hendes mor tabte kampen til kræften. Den lille pige blev forældreløs, men ud over savnet til sin elskede mor var der én ting, der nagede hende: Hendes mor havde ikke et ordentligt gravsted. Det har hun fået nu ved hjælp fra Drømmebanken.

Med hjælp fra Drømmebanken kan Stefanie bvesøge en pæn grav

Når 16-årige Stefanie fortæller om sin barndom, deler hun den op i to. Barndommen, før hun fyldte 10, og barndommen efter. For den ændrede sig drastisk for den lille pige på det tidspunkt. Hendes elskede mor måtte opgive, selv om hun kæmpede imod til det sidste. Kræften nægtede at slippe sit tag og vandt.

- Det gik så stærkt. Højst et halvt år - så var hun død, husker Stefanie, der synes, det med tiden er blevet lettere at tale om sin mor. Men savnet er stadig lige så stort som den dag i december for seks år siden, hvor hun mistede hende.

- Hun var en meget kærlig mor, der hyggede om mig. Når jeg kom hjem fra skole, var min mor altid hjemme og havde lavet lidt mad til mig. Så spurgte hun mig om, hvordan det var gået i skolen. Det var så hyggeligt, smiler Stefanie og knuger sin lille hund, Bella, der er hoppet op på hendes skød.

LÆS OGSÅ: Linda var rugemor for sit eget barnebarn

En ting der nager

Men én ting har dog særlig naget hende, siden hendes mor døde: At moderens gravsted på Finderup Kirkegård uden for Kalundborg ikke bliver vedligeholdt. Første gang, Stefanie besøgte sin mors grav, blev hun ked af det. Graven var groet til med mos og græs.

- Det gjorde mig rigtig ked af det, for jeg vil jo gerne have, at det ser ordentligt ud hos min mor. Men det er svært, når jeg bor så langt væk fra kirkegården.

DRØMMEBANKEN

- Drømmebankens formål er at give anbragte børn og unge ekstraordinære oplevelser og opfylde drømme, som ellers ville være uopnåelige uden hjælp udefra.

- Drømme i Drømmebanken kan både være personlige eller til fordel for en hel institution.

- Alle anbragte børn og unge i Danmark kan sende en drøm ind til Børnehjælpsdagens Drømmebank.

- Sidste år opfyldte Drømmebanken 50 drømme, som i alt 206 anbragte børn fik glæde af.

- Drømmene opfyldes i samarbejde med virksomheder, fonde og private bidragsydere.

- Har du lyst til at støtte Børnehjælpsdagens Drømmebank, kan du indbetale et bidrag på kontonummer 9173-6402399. Alle bidrag går ubeskåret til opfyldelse af drømme.

Du kan læse mere om Drømmebanken på Børnehjælpsdagens hjemmeside: www.bhd.dk

Hjælpen kom udefra

For to og et halvt år siden flyttede Stefanie ind på Grønnebo ved Ringsted, der er et opholdssted for unge. Her bor hun sammen med to andre jævnaldrende piger hos Sus og Carl. Et nyt hjem, en ny begyndelse, synes hun. Efterhånden føler hun, at hun igen er en del af en familie, hvor aftensmaden hver aften står på bordet, og hvor der er husregler, der skal overholdes.

- Jeg kan virkelig godt lide at bo her. Jeg føler mig ikke som en anbragt ung pige. Det her er mit hjem nu, siger Stefanie.

LÆS OGSÅ: Rick løber for sin syge datter

Sus, som Stefanie bor hos, forslog at hun sendte sit ønske om at få hjælp til at vedligeholde sin mors gravsted til Børnehjælpsdagens Drømmebank. Og hendes bøn blev hørt.

Drømmebanken valgte at opfylde det ved at betale for vedligeholdelsen frem til hendes 18-års fødselsdag. Kirkens gravere sørger nu for, at der altid er pænt. Ukrudtet er luet væk, og der pyntes med gran til jul og sås blomster til foråret.

LÆS OGSÅ: Seks hundehvalpe blev reddet af en familie