Storebror Dennis på 13 år reddede lille Annika

Heltemedaljen fra Ude og Hjemme er velfortjent, men den største belønning for 13-årige Dennis fra Vinderslev, nord for Silkeborg, er knuset fra lillesøster Annika. Uden Dennis var hun nemlig død, da hun i februar blev kørt ned af en flugtbilist. Kun takket være hans hjælp overlever hun, og hun er kommet sig mirakuløst.

Helten Dennis på 13 år med søsteren Annika, som nær blev dræbt af en flugtbilist

På vej til skole sammen med sine to søskende, storebror Dennis, 13, og lillesøster Hannah, 9, blev 11-årige Annika en vinterdag kørt ned af en flugtbilist.

Hun fik alvorlige skader i hovedet, og længe svævede hun på hospitalet i Århus mellem liv og død. Hun overlevede, men det var kun takket være den førstehjælp, som storebror Dennis ydede i minutterne efter ulykken.

Frisk og glad igen

Efter måneder først på hospitalet og senere på genoptræningscentret i Hammel kunne Annika endelig vende hjem til sin familie i hjemmet i Vinderslev, nord for Silkeborg.

Hun startede i skolen hos de kammerater, som flittigt besøgte hende under sygeforløbet. Helt mirakuløst kunne vennerne konstatere, at Annika næsten er den samme friske og glade pige, som hun var før ulykken.

LÆS OGSÅ: Hovedpinepile forhindrede endnu en abort

Annikas mor, Lene Nielsen, 33, fortæller til Ude og Hjemme om det mirakel, familien har oplevet. Efter ulykken fik Lene på hospitalet at vide, at Annika havde pådraget sig svære kvæstelser på hjernen.

- Jeg fik ingen garanti for, at Annika overhovedet ville overleve. Hvis hun gjorde, kunne lægerne heller ikke vide, om hun ville komme til at stå, gå, tale, spise eller trække vejret selv, fortæller Lene.

Fik Ude og Hjemmes heltemedalje

Dennis fik Ude og Hjemmes heltemedalje for en god og uselvisk indsats, mens hans lillesøster stadig lå på hospitalet og kæmpede for sit liv.

Han husker kun alt for tydeligt den fredag morgen den 8. februar, da de tre søskende var på vej til Vinderslev skole. Pludselig var alt kaos, da en varebil trak over i siden og ramte de piger.

Et frygteligt syn

Dennis nåede at springe til side. Et frygteligt syn mødte ham, da han igen kunne tænke klart. Annika lå livløs i vejkanten med blodet sivende ud af mund og næse. Hun var blevet ramt i hovedet.

LÆS OGSÅ: Familien vinder millioner i Lotto hver gang hun er gravid

Men Dennis gik ikke i panik, men begyndte i stedet at give førstehjælp, som han har lært som spejder. Ambulancen kørte Annika og Hannah til Århus Kommunehospital, hvor Annika længe lå i koma.

Lå en uge i koma

Efter en uge kom hun til bevidsthed, og herfra var hendes fremskridt enestående. Hun har fået fire store jernplader indopereret i hjernen, og genoptræningen på Hammel Neurocenter var langvarig og hård.

Men efter fire måneder var hun så frisk, at hun kunne udskrives og rejse hjem til Midtjylland.