Susanne og Peder var ungdomskærester: Fandt sammen efter 35 år

Susanne og Peder var kærester som unge og kan derfor betragte deres fælles fortid i gamle fotoalbums. Men da de gik fra hinanden i starten af 20’erne, fortsatte deres liv i hver sin retning. De så ikke hinanden igen i de næste 35 år, hvor de begge fik nye familier. Men så mødtes de igen. Og fra det øjeblik var der ingen vej tilbage.

Da Peder var en ung fyr i starten af 20’erne, afleverede han en dag et fotografi af sig selv til den kvinde, som havde været hans kæreste gennem de sidste par år. Men som nu skulle være hans ekskæreste.

”Du vil altid være i mine tanker, for du er min bedste ven. Peder,” havde han skrevet bagpå.

Susanne sad tilbage med billedet og afskedshilsenen på bagsiden. Det blev hendes sidste minde om Peder. I hvert fald i de næste 35 år, hvor de to menneskers liv gik i hver sin retning, og hvor de aldrig stødte på hinanden, med mindre de lige bladrede i deres støvede fotoalbum.

LÆS OGSÅ: Ægtepar lærte hinanden at kende på fødegangen: Kærlighed fra vugge til grav

Ingen vej tilbage

De gamle billeder hev de dog frem igen med voldsomt engagement for seks år siden, da de pludselig så hinandens navne på en internetside, hvor man kunne finde gamle klassekammerater. På det tidspunkt var de begge lige omkring de 60 år og i faste parforhold.

Men det dæmpede ikke følelserne, da de først brød ud. Både Susanne og Peder var så hårdt ramt, at de kunne mærke, at der ikke var nogen vej tilbage, uanset hvor meget fornuften rev i den modsatte retning.

Sammen kan de i dag fortælle en dramatisk kærlighedshistorie. En historie, som langt fra har været let og smertefri, men som alligevel er endt, som sådan en gerne skal: Lykkeligt.

LÆS OGSÅ: Nybagt far tager nettet med storm: Se hans budskab til andre fædre

Vi var meget forskellige

De to mødte første gang hinanden i ottende klasse, hvor Susanne kom ind som den nye pige, efter hendes familie var flyttet til den svenske by Umeå. Her ville det være en dejlig, romantisk detalje, hvis man kunne fortælle, at det var kærlighed ved første blik på tværs af klasselokalet. Men det var det ikke.

– Vi var meget forskellige, husker Susanne.

Men med tiden ændrede de smag og udsyn, og på en eller anden måde fik de begge øjnene op for noget, de ikke havde set før: De så pludselig hinanden på en ny måde, og da de var omkring 20 år, forelskede de sig.

Parrets unge kærlighed holdt ikke. De to gled fra hinanden, da Susanne fik job i Stockholm, og siden levede de hvert deres liv.

Mødtes på nettet

Men intet er så stort som kærligheden. Det er Susanne og Peder beviser på.

At kærligheden kan ramme så heftigt, anede Susanne selvfølgelig ikke, da hun for seks år siden sad ved sin computer i Stockholm. Her så hun noget blinke på skærmen igen og igen. Der gik faktisk lang tid, før hun reagerede på blinkene, og før hun forstod, hvad det drejede sig om. Blinkene var en henvendelse fra en svensk hjemmeside, hvor gamle klassekammerater kan finde hinanden. Til sidst gik Susanne ind og aktiverede sin konto, og hendes øjne fangede det lynhurtigt: Peders navn.

– Da jeg så Peders navn, blev jeg glad og sendte en besked til ham. Jeg fik svar med det samme, og vi kunne ikke stoppe med at skrive sammen, smiler Susanne.

Peder var fuld af spørgsmål til sin gamle kæreste og klassekammerat. Hvor var hun? Hvordan levede hun? Hvordan så hun ud?

Vi græd begge to

Susanne så selvfølgelig ikke ud, som hun havde gjort 35 år tidligere. Det gjorde Peder heller ikke. Men da de efter mange og lange telefonsamtaler besluttede at mødes, kunne de slet ikke rive sig løs fra det første kram. Så rart var det at se hinanden igen.

– Vi græd begge to, siger Susanne, som efter kort tid var så hårdt ramt af sine følelser, at hun slet ikke var i tvivl om, at det skulle være hende og Peder. Også selv om prisen ville blive høj.

– Vi havde hvert vores forhold, men vi var nødt til at fokusere på vores følelser. Det måtte bære eller briste, siger 65-årige Sussanne, som kunne mærke helt ind i hjertet, at kærligheden til Peder ville bære. Han havde det på præcis samme måde.

LÆS OGSÅ: Højgravid på første date

Intet kunne stoppe os

– Intet kunne stoppe os, selv om vi både havde skilsmisse og bodeling foran os, siger 66-årige Peder, som kom igennem den første vanskelige tid, hvor både han og Susanne skulle give ubærlige beskeder til deres familier, og hvor de skulle leve med at gøre folk omkring dem kede af det.

Men de var sikre i deres sag. Så sikre, at de sammen købte en fælles lejlighed allerede efter fire måneder. Og knap et år efter deres møde på nettet blev de gift.

– Hele vores liv ændrede sig fuldstændig på mindre end et år. Men i vores alder er der ikke tid til at tøve eller trække beslutningerne i langdrag. Selv om det er hårdt for de involverede, er kærlighed en voldsom kraft, der gør det umulige muligt, siger Susanne.