Tak, mor og far

Måske har du læst om 16-årige gravide Carina i Ude og Hjemme nr. 25. Hun blev genforenet med sine forældre, efter et vildt år med pjæk og stoffer. Til sin konfirmation takkede Carina sine forældre for ikke at have opgivet hende.

Tak mor og far

Måske har du læst om 16årige gravide Carina i Ude og Hjemme nr. 25. Hun blev genforenet med sine forældre, efter et vildt år med pjæk og stoffer, da hun var bare 13 år. Til sin konfirmation takkede Carina sine forældre for ikke at have opgivet hende.

I dag er der ingen grænser for Carinas kærlighed og taknemmelighed til sin mor og far, men sådan havde hun det ikke som 13årig. Hun skiftede skole og fra at ligge blandt de dygtigste elever i 6. klasse på den skole hun kom fra, blev hun pludselig skoletræt, begyndte at pjække fra 7.klasse og blive væk hjemmefra også.

- Jeg kunne ikke tale med mine forældre, og hver gang jeg skulle hjem og hente rent tøj, sørgede jeg for at ryge hash lige inden. Så var det nemmere at lukke ørene for deres bekymringer, husker Carina

En dag hendes mor stod bøjet over vasketøjet, og Carina var irriteret på sin mor, røg det ud af hende:
- Jeg fatter ikke, at du gider at blande dig i andres liv, når det er så tydeligt, at de ikke engang kan lide dig.

Meget havde Carinas mor Lene Christensen fundet sig i fra sin teenagedatters mund, men den bemærkning var simpelthen for ond. Uden varsel smækkede Lene sin datter en ordentlig lussing som sang på Carinas kind længe efter.

Det var kort tid før mor og datter skulle ende med at finde sammen igen. Carina blev bedt om at holde sig væk, hvis hun ikke kunne leve efter husets regler om at passe sin skole og sin nattesøvn, og hun forstod først ikke, at det jo var for hendes eget bedste.

Først da en politibetjent gav hende en ubehagelig oplevelse på den lokale politistation. Hun var blevet taget for butikstyveri, og da hendes forældre kom og hentede hende, gik det op for Carina, at hun ikke kunne klare sig uden deres hjælp og støtte.

Efter et vildt år med druk, stoffer og fester, besluttede Carina sig for endelig at lytte til sine forældre. Hun savnede sin mor, og på Lenes 40 års fødselsdag tog Carina hjem for at blive.

- Det var den bedste dag i mit liv, husker Lene, der havde været meget ked af at miste sin datter, men havde opgivet. Nu har Carina boet hjemme i to år, og til hendes konfirmation rejste hun sig og sagde disse ord til sine forældre:

Kære alle sammen.
Denne tale er meget enkel. Jeg skylder mine forældre et kæmpe tak!
Mor og far jeg elsker jer virkelig.
Har kun en ting og sige til det alt det, som vi har været igennem. Mor, du ved lige så godt som jeg, at jeg aldrig vil glemme din højre hånd!
Du skal også vide, at selvom den virkelig sad, så ved jeg jo, at det var af kærlighed, ikke af had.

Jeg takker jer for, at I fik styr på mig og at vi har det så godt den dag i dag.

Jeg takker jer virkelig meget, for i dag kan jeg se glæden i at vi er sammen, glæden i vi har det godt, glæden ved at vi fra nu skal være sammen som en stor familie.

Tak for hjælpen!
SKÅL.

Du kan læse mere om Carina og hendes graviditet i Ude og Hjemme nr. 25

[email protected]