Tristan blev min redning

22-årige Ditte Nielsen har meget at takke sin søn Tristan for. Før hun blev gravid havde hun sat kursen direkte mod afgrunden i et liv fyldt med stoffer. Men graviditeten og den lille drengs snarlige ankomst fik hende til at tage en stor beslutning. Hun ville være mor og fuldstændig fri for stoffer.

Ditte fik et helt nyt liv, da hun blev gravid med Tristan. Så sluttede et stadig mere destruktivt liv med masser af stoffer.

 

 

Ditte var 19 år gammel og foran hende lå hele fem forskellige graviditetstest. Selvom alle test viste det samme, så havde hun mere end svært ved at fatte det. Hun var gravid. Hun skulle have et lille barn. Hun var stadig ikke helt sikker på, hvem faren var. Men hun vidste EN ting med sikkerhed. Livet, som hun kendte det med hash og hårdere stoffer, var slut.

- Jeg havde virkelig svært ved at forstå det. Det var så overvældende og overraskende for mig. Og jeg vidste, at det ville ændre alt for mig. Den aften røg jeg en kæmpe koger. Men dagen efter var det slut. Jeg tog jeg en kold tyrker. Jeg var færdig med stoffer, fortæller Ditte.

Mangler sin far

Vi besøger den i dag 22-årige kvinde i sin lejlighed i Skanderborg. Tristan er blevet en charmetrold på tre år, der stolt viser sit værelse frem, hvor hans mor har malet en kæmpe blæksprutte og skildpadde på væggen. Men der er ingen far i Tristans liv. Heller ikke selvom mulighederne hurtigt kunne snævres ind til at være Dittes ekskæreste eller et tilfældigt one-night-stand.


- Og det viste sig at være et one-night-stand, griner Ditte, inden hun fortsætter med mere alvor i stemmen.

- Desværre ønskede han ikke at have noget med Tristan at gøre. Det endte med, at politiet måtte eftersøge ham og slæbe ham i retten, så hans faderskab til Tristan kunne blive anerkendt. Desværre var der ikke anden udvej, fortæller Ditte.


Hun er selv vokset op uden kendskab til sin biologiske far. Derfor kender hun tomheden. Først som teenager opsporede hun ham på internettet og selvom det endte med et møde hos hendes mor, så var det en forkrampet genforening.

LÆS OGSÅ: Jeg lærte at være mor

- Han var overrasket og glad for at høre fra mig. Og han ville gerne mødes. Men da han så kom, så var det virkelig underligt. Jeg kunne slet ikke forholde mig til, at han var min far. Han sad lige ved siden af mig, men jeg sagde ikke noget til ham. Jeg tænkte bare, "er det virkelig min far", fortæller Ditte.

I dag har hun ikke et nært forhold til sin far. Men hun ved, hvor han bor , og der er en forbindelse mellem dem, som er vigtig.

- Selvom Tristans far ikke er der, så kan det jo være, at det en dag er vigtig for Tristan at møde ham. Så vil jeg helt klart tage ham i hånden og hjælpe ham. Jeg ved, det kan have stor betydning, fortæller Ditte.

Men problemet med Tristans far er ikke det eneste, som Ditte har haft at kæmpe med. For i takt med at hendes daglige forbrug af hash fortonede sig og maven voksede, så stod det også klart, at stofferne havde fyldt et tomrum i hendes liv. De var blevet en slags medicin, der kunne lægge en dæmper på hendes problemer.

Pludselig stod det lysende klart, at der bag hashtågerne havde ulmet et selvværd, der var banket langt ned under gulvbrædderne. Da hun gik i folkeskolen, var hun stærkt ordblind. Men det var der ingen, der optagede, før hun omsider fik hjælp i syvende klasse. Og så var det næsten for sent.

Følte sig dum

- Hele min skoletid har jeg faktisk følt mig dum. Jeg kunne ikke finde ud af noget som helst. Jo plus og minus. Jeg kunne ikke engang stave mit eget mellemnavn. Det hele flød ud foran mig, så ofte sad jeg bare og tegnede i timerne og passede mig selv. Jeg blev mere og mere indelukket, fortæller Ditte.

Men det var desværre ikke de eneste problemer. For oveni ordblindheden var det også klart, at Ditte havde stigende problemer med at styre sit temperament og koncentrere sig. Da hun som ung pige fik diagnosen adhd, faldt mange ting i hak for hende.

- Nu ved jeg, hvorfor jeg har haft så store problemer. Og jeg ved, hvorfor stofferne var så tillokkende. Det gav mig mulighed for bare at slappe af og give slip. Stofferne havde været en nem udvej for mig. Heldigvis blev jeg klogere. Tristan blev min redning. For var jeg ikke blevet gravid, så var fortsat nedad og jeg tror det var endt med en overdosis på et tidspunkt, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Fandt sin mor på facebook

I dag vælger hun ikke de nemme løsninger. Heller ikke selv om det også kan være hårdt at være alenemor.

- Jeg står jo rimelig alene. Jeg har ikke den største opbakning fra min familie. Men sådan er det. Det er mit ansvar. Det er mig, der er mor for Tristan. Og det fint. Tristan skal nok få de bedste muligheder for at klare sig. Han får ikke de samme problemer at kæmpe med som mig. Han er en dygtig dreng, der har nemt ved at finde kammerater og lege alle mulige lege, fortæller en stolt Ditte.

Men stadigvæk kan livet som ung enlig mor være hårdt. Men heldigvis har Ditte og Tristan en uvurderlig opbakning i veninden Camilla, der ofte kommer og hjælper til. Ikke bare for at støtte Ditte. Men også fordi hun er helt vild med Tristan.

- Det betyder så utroligt meget for mig at have en veninde, der er der for os begge to på den måde, siger Ditte
 

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.

En session koster
kun 500,-

 

 

 

 

 


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!
 

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-

 

 

 

 

 


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.

Shorts'ne koster
kun 475,-