Tv-stjerne redder dyr i nød

Den ene dag er hun i TV2 med Bubber, den næste er hun på skærmen i dokumentarserien Dyreværnet på TV3. Danskerne har taget dyreforkæmper Nina Amdi Carlsen til deres hjerter. Hun redder dyr fra en ond skæbne og finder nye familier til dem.

Lågen var groet fast. Buret havde ikke været åbnet i månedsvis.
Et par bange hundeøjne kiggede ud mellem tremmerne. Kræet var udmagret og forpint.

Men den levede stadig!

Rimhvide ånde stod dem om munden, mens de brød buret op med værktøj.
Der var iskoldt i stalden, udenfor lå sneen urørt over frosne marker, der var langt til de nærmeste naboer.

Men nogen havde hørt hundene pibe.

Havde spist savsmuld af sult

Nina var på samme tid oprørt og havde ondt af staklen i buret.
- Den havde slikket savsmuld op fra gulvet og spist det, husker 37-årige Nina Amdi Carlsen fra Greve.

Hun fortæller om den redningsaktion, som har gjort stærkest indtryk på hende gennem sine fire år som udrykningsleder og dyreværnsansvarlig for Dyreværnet.

Læs også: Bubber rykker ud med Dyreværnet

Det var i januar 2012. Nina var blevet alarmeret tidligere samme dag, det var en gård i Nordjylland, ejerne lå i skilsmisse og havde forladt stedet. Sneen foran hovedbygningen var uden spor, ingen tog sig af hundene. Der var 14 i alt. De havde været brugt til at avle hvalpe til salg. Intet andet. Nul kærtegn, nul godbidder, nul motion.

- Politiet havde fået fat i sønnen - en voksen mand. Han var fjendtlig over for os, krævede, at visse af hundene blev aflivet straks af nærmeste dyrlæge. Vi sagde ja-ja, men havde selvfølgelig ikke tænkt os at gøre det.

Mand og svigermor sprang til

Nina var kørt fra Sjælland kl. 15. Hendes mand, Jan, der arbejder ved security i Kastrup Lufthavn, var sprunget til som frivillig og kørte med i dyreambulancen. Det er en af grundene til, at hun elsker ham, han har også et hjerte for dyr.

Jans mor var som altid frisk på at passe deres datter Sarah imens. De var fremme ved gården ved halv syv-tiden om aftenen.
Sikken et syn!

Læs også: Hund reddet fra sultedøden

På vejen tilbage til Sjælland, med hundene sikkert placeret bag i ambulancen, sad Nina i den dejligt varme førerkabinen med sin mand ved sin side og oplevede med ét en stærk følelse af tilfredshed.

- Hvis vi ikke havde grebet ind, var de dyr døde af sult. Dét at redde dyr, som ikke havde det godt: Det giver rigtig god mening, fortæller Nina, der den nat først var hjemme ved to-tiden.

Morfar nænnede ikke at slagte min ko

Kærligheden til dyr stammer tilbage fra barndommens ferier på mormor og morfars gård ved Ørum på Djurs.

Nina elskede de ferier. Plejede kattekillinger på høloftet, hjalp morfar med at passe dyrene.
- Jeg havde min egen ko. Jeg gav den foder og striglede den. Morfar nænnede ikke at slagte den, husker hun med et vemodigt smil.

Læs også: Har en kalv som kæledyr

Hun voksede op med sin storebror, Brian, i en kernefamilie i Hasselager, syd for Aarhus. Faderen, Per Amdi Jensen, var lokomotivfører, moderen, Else Jensen, hjemmehjælper.

Det boglige lå ikke til Nina, hun ville hellere have møg under støvlerne. Som 16-årig tog hun et år til England, hvor hun boede og arbejdede på en rideskole.

Bagefter gik hun på handelsskole, var kontorelev og havde forskellige kontorjob, men hun drømte om at arbejde med dyr, og da hun var midt i tyverne, uddannede hun sig først som hundetræner, siden som hundeadfærdsbehandler med eget firma.

Headhuntet til drømmejobbet

Det var på grund at det firma, at hun i 2009 blev kontaktet af Dyreværnet, som ville have hende til at teste indbragte hunde på internatet og matche dem til egnede familier.

Efter otte måneder blev hun tilbudt en fast stilling ved Dyreværnet, og hun var ikke et sekund i tvivl: Dyreværnets såkaldte "no kill-politik" passer til Ninas holdning. Kan et dyr reddes, skal det reddes!

Læs også: 36 killinger reddet

På rekordtid er hun blevet en stjerne på tv, kamerafolk følger hende konstant på job. Vi andre følger med hjemme i sofaen, når Nina rykker ud og redder dyr.

Og det er ikke sært, at den kønne blonde kvinde med det varme hjerte er blevet populær hos danskerne: Det føles godt, at der er nogen, der bekymrer sig om dyrene.

Nina privat

Nina Amdi Carlsen, 37, bor i Greve, syd for København, med sin mand, Jan Carlsen, 38, datteren Sarah på 6 år, hunden Spike på 7 år og to dværghamstere. Siden 2009 har hun arbejdet ved Dyreværnet i Rødovre. Nu og da tager hun arbejdet med hjem, når en forsømt hund skal i pleje i en periode, inden den skal videre til en egnet familie.

Mød Nina på tv

Du kan møde Nina i dokumentarserien "Dyreværnet", der vises på TV3 i aften kl. 20 og de næste syv onsdage på samme tid.