Venner opdager, de er brødre

Søskende er ofte ens bedste venner, der kender hinanden ud og ind. Det var tilfældet for to mænd der efter 60 års tæt venskab opdager, at de er brødre. Det var en DNA-test, som afslørede det overraksende fund, der har bragt brødrene endnu tættere sammen.

Walter står med svedige håndflader, da han skal ringe til sin ven. De har ringet sammen så mange gange før, men denne gang er noget ganske særligt, da han skal fortælle et overraskende fund. Walter Macfarlane og Alan Robinson fra Hawaii har været venner i 60 år. De mødtes i 6. klasse, som var begyndelsen på et langvarigt venskab. Lige siden har de holdt sammmen. I fritiden spillede de amerikansk fodbold sammen og tog på ferier med hinandens familier. På intet tidspunkt havde de mistanke om, at de var i familie, skriver CNN

Efter Walter og Alan mødtes i 6. klasse var de uadskillelige, selv som voksne. De lavede mange ting sammen, og Walters børn så op til faderens bedste ven, som var en dygtig pilot. Walters børn kaldte ham "Onkel Alan". 

Læs også: Frygtede vi var søskende

Bortadopteret

Walter Macfarlane blev født i byen Honolulu i 1943, der stadig bar præg af ødelæggelserne fra angrebet på Pear Harbor. Kort efter moderen har født Walter, bortadopterede hun den lille dreng uden formellem papirer. 15 måneder gentog det sig, da hun atter fødte en søn, Alan Robinson. Han blev også bortadopteret. 

DNA-tests

Da Robinson selv blev far, ville han gerne blive klogere på sit biologiske ophav, så han kunne kunne fortælle sine børn hans biologiske rødder. For et par år siden fik han en fødselsdagsgave, der muligvis kunne give svar på hans ubesvarede spørgsmål. Han fik to DNA-tests. To mundskrab kunne bringe ham tættere på sandheden om hans biologiske ophav, men han gjorde ikke mere ved sagen. 

Det vakte dog nysgerrigheden hos Walters døtre, der opfordrede deres far til at gøre det samme i håbet om at blive klogere på hans biologiske rødder. Kort efter fik han svar om en relation til 800 personer, som Walters datter undersøgte nærmere. Der var dog et match med Robi737, som skilte sig ud. Der var stor sandsynlighed for, at en halvbror havde benyttet sig af samme DNA-behandlingssted.

Læs også: Mads' mor løj i 30 år: Far var ikke min rigtige far

Brugernavn afsløret broderen 

Datterens umiddelbare tanke var, at de aldrig ville finde personen i virkeligheden, men brugernavnet fik alligevel en klokke til at ringe hos Walters kone. 

- Få far til at ringe til Onkel Alan, for han har fløjet 737-fly for Aloha Airlines, og alle kaldte ham Robby dengang, siger moderen. 

Walter løftede røret og efter nogle biplyde kunne han høre Alan i den anden ende af røret, der kunne bekræfte, at hans brugernavn var Robi737. 

Stor fest

Venerne kunne slet ikke forstå, at de havde gået op og ned af hinanden i så mange år uden at fatte mistanke. De besluttede at afsløre hemmeligheden til en stor fest for venner og familie. Det var med sommerfugle i maven, at de kunne fortælle gæsterne om deres familierelation. 

- Normalt har jeg ikke let til tårer, men jeg brød helt sammen foran alle sammen. Følelserne var så stærke, siger Alan Robinson til CNN. 

Det var dog glædestårer, selvom de var kede af, at de ikke tidligere havde vidst, at de var brødre. De glæder sig dog til de mange år, som de fremoverskal have sammen. Opdagelsen har også givet dem håb til at lede efter deres biologiske fædre. I mellemtiden spiser de næsten frokost sammen hver dag og har travlt med at planlægge fremtiden.