Skæbner

Dobbelt lykke på sygehuset

5. august 2012 af Carsten Holst
I et par skæbnesvangre døgn gik lykke og tragedie hånd i hånd på Skejby Sygehus for højgravide Maja Müller. Om fredagen gennemgik hendes mand, Karsten Jørgensen, en kompliceret hjerteoperation, der reddede hans liv. Søndag første Maja parrets første barn. - Jeg frygtede at blive enke, samtidig med at jeg blev mor, siger Maja.
Foto: Jørgen Ploug
Foto: Jørgen Ploug

Den største oplevelse i Maja Müllers liv var tæt på at ende i en ufattelig tragedie. Kort før den 26-årige kvinde fødte sit første barn på Skejby Sygehus søndag aften den 17. juni, havde hun nær mistet sin elskede mand, Karsten Jørgensen, 41.

Maja var sat til at føde onsdag den 13. juni efter en perfekt graviditet. To dage før skulle Karsten have undersøgt sine fødder på Horsens Sygehus, og Maja tog med. Han har aldrig fejlet noget alvorligt, men pludselig fik han det ekstremt dårligt på p-pladsen foran sygehuset.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Livsfarligt råd
Parret kørte hjem til lejligheden i Tilst, hvor han skulle hjælpe sin søster med at lægge fliser. Her fik han det igen dårligt og havde nu også problemer med at trække vejret.

Læs også: De troede, jeg var fuld

- Min mor kørte mig til vagtlægen på Kommunehospitalet. Han målte mit blodtryk og sagde, at hvis jeg fejlede noget, havde det i hvert fald intet med mit hjerte eller kredsløbet at gøre. Det fungerede fint, siger Karsten Jørgensen.

Lægen sendte den 41-årige, vordende far hjem med en besked på at tage en smertestillende tablet. Karsten forklarede, at han havde piller af mærket Ipren, som er godt mod hovedpine, tandpine, led og muskelsmerter. Lægen mente, at det var en god løsning. Det råd havde nær kostet Karsten livet.

Det skulle nemlig vise sig, at han havde problemer med både hovedkranspulsåren og hjertet.

Græd af glæde
På sygehuset afslørede forskellige undersøgelser, at Karsten var alvorligt syg. Faktisk havde han været uhyggeligt tæt på at dø. Han blev overflyttet til hjerteafdelingen på Skejby Sygehus. Fredag den 15. juni gennemgik Karsten Jørgensen en større operation, hvor lægerne blandt andet foretog to ballonudvidelser af hovedkranspulsåren.

Maja var det meste af tiden ved hans side, selvom hendes fødsel kunne gå i gang hvert øjeblik. Karsten lovede hende, at han ville bruge alle sine kræfter på at blive så frisk, at han kunne være med til fødslen.

- Det var bestemt ikke let at være alene med alle de dystre tanker og vente på, at veerne skulle starte, alt imens Karsten kæmpede for sit liv. Det var ikke sådan, jeg havde forestillet mig, at optakten til min fødsel skulle være, siger Maja.

Endelig sammen

Lørdag fik Karsten lov at komme hjem, men allerede søndag var han tilbage på Skejby Sygehus. Ikke på hjerteafdelingen, hvor han 30 timer før havde gennemgået sin store operation. Denne gang tjekkede han og Maja ind på fødeafdelingen

- Da jeg sad med min datter, Siff, i armene på barselsstuen, følte jeg en dobbelt glæde. Fødslen var gået godt, og min mand havde overlevet. Jeg føler mig meget, meget lykkelig, siger Maja.

Læs også: Misbrugt af sin mors kæreste

Sponsoreret indhold