Skæbner

Død i seks minutter

3. oktober 2008 af Redaktionen
Som bedemand har 46-årige Kasper Emkjær jævnligt døden inde på livet. Men da han fik hjertestop midt i Føtex, kom den lidt for tæt på.

- Jeg fik en trykken for brystet, og jeg var sikker på, at far var død, fortæller 17-årige Gro, som var med, da hendes far Kasper fik hjertestop i Føtex. Gros mor Linda, der har lært førstehjælp, bevarede derimod fatningen og undersøgte sin mand for livstegn.

Genoplivet i ambulancen
- Der var ingen puls, fortæller Linda, der bad kassedamen om at ringe efter en ambulance. En lægestuderende påbegyndte hjertemassage, og en anden kunde gav kunstigt åndedræt. Men intet hjalp. Kort efter ankom Falck med en defibrillator og gav Kasper stød syv gange. Forgæves. Da de ankom til Århus Sygehus, forberedte familien sig på dårligt nyt. Men lægen havde heldigvis opmuntrende nyheder:
- Falckredderne havde undervejs forsøgt at støde Kasper endnu en gang, og det lykkedes. Han var endnu ikke kommet til bevidsthed og lå nu i respirator, fortæller Linda.

Sjælden hjertesygdom
På Skejby konstaterede lægerne, at Kasper led af den sjældne hjertesygdom ARVD. Han fik indopereret en lille pacemaker, og lægerne vurderede, at Kasper havde været klinisk død i seks minutter, men at han ville komme sig helt.
- Det var, som om der blev slukket for to kontakter. Først gik lyden og så lyset, fortæller Kasper. Oplevelsen har fået familien til at ændre en del i deres tilværelse.
- Vi er nok blevet mere tolerante over for hinandens små særheder. Vi ved jo ikke, hvor længe vi har hinanden. Så det vil være tåbeligt at hænge sig i sådan noget, fortæller Linda og sender sin mand og børn et kærligt smil.

LÆS OGSÅ:

Afskedsbrev lå i 11 år

Far er en tikkende bombe

Sponsoreret indhold