Skæbner

Dom for voldtægt: En høj pris for 20 minutters sex

8. juni 2016 af Joan Andersen. Foto: Stanford University
En dom for en brutal voldtægt har bragt sindene i kog i USA: Seks måneder bag tremmer for at voldtage en bevidstløs kvinde. Faren mener, dommer er alt for hård, men stort set alle andre raser mod den tidligere elitesvømmer - og hans far.
Brock Turner er dømt for voldtægt

Den 20-årige tidligere elitesvømmer Brock Turner fra Ohio er på alles læber i USA i disse dage. Han har netop fået en dom på seks måneders fængsel for en brutalt voldtægt.

Den 23-årige kvinde blev fundet bag en skraldespand og blev bragt til hospitalet. Først en uge senere læste hun en nyhedsartikel om, hvad der egentlig var sket. Selv husker hun intet.

Husker intet om voldtægt

Hun var bevidstløs, da hun blev fundet. Hendes hår var uglet, og en lang halskæde var viklet rundt om halsen på hende. Hendes bh var hevet ud af kjolen, og selve kjolen var trukket ned om skulderne på hende og op over hendes hofter. Hun lå nøgen fra livet og ned til sine støvler – med spredte ben. Hun var blevet voldtaget med et ukendt objekt, af en hun ikke kendte.

LÆS OGSÅ: Cecilie troede voldtægt var hendes egen skyld

Kvinden fandt ud af, hvad der var sket med hende på samme måde og på samme tid, som hendes familie, venner og resten af verden.

I retten læste hun et brev op.

- Han havde taget mit undertøj af, hans fingre havde været inden i mig. Jeg kendte ikke denne person. Jeg kender stadig ikke denne person, sagde hun ifølge Buzzfeed, som gengiver hele hendes brev.

LÆS OGSÅ: Død af overdosis: Dagplejemor anholdt for mord

- Jeg kunne ikke rumme eller acceptere alle de informationer. Jeg kunne ikke forstille mig, min familie skulle læse dette online. Jeg fortsatte med at læse. I det næste afsnit læste jeg noget, jeg aldrig kan tilgive: Jeg læste, at ifølge ham kunne jeg godt lide det. Jeg kunne lide det! Jeg har ikke ord for, hvad jeg føler, sagde hun.

Under artiklen havde nyhedsmediet listet hans svømmetider.

En hård dom for 20 min. sex

For Brock Turner var elitesvømmer ved Stanford University. Mange amerikanere spekulerer i, om det måske er derfor, at han kun har fået en dom på seks måneders fængsel. Havde han haft mørk hud, var dommen måske på seks år, lyder det.

Brock Turners far, Dan Turner, er også oprørt over dommen. Han er utilfreds med, at hans søn skal i fængsel for ”20 minutters action”, skriver han i et åbent brev, som har fået de sociale medier til at koge over.

LÆS OGSÅ: Amanda fik barn med sin kidnapper

- Han liv vil aldrig være det, han drømte om, og har arbejdet så hårdt for at opnå. Det er en høj pris at betale for 20 minutters action ud af hans 20 år lange liv, skriver faren.

Læs hele brevet her

Brock Turner er dømt for voldtægt

Sponsoreret indhold