Skæbner

Dommer solgte børn mod kontanter: Nu er han selv fængslet

2. september 2015 af Joan Andersen. Foto: Panther Media
En tidligere dommer modtog op mod en million dollars i bestikkelse for at sende børn i fængsel for selv små lovovertrædelser. Nu skal han selv i fængsel

Børn mod kontanter. Sådan var den bestikkelses-aftale en dommer fra Pennsylvania havde med ejerne af ungdomsfængsler i staten. Nu skal han selv i fængsel.

Læs også: Skal 100 år i fængsel

Fik penge for at smide børn i fængsel

Den tidligere dommer Luzerne County Judge Mark Ciavarella Jr. Sendte simpelthen børn i fængsel for den mindste lille lovovertrædelse, mod at han fik penge for det. Samtidig blev flere af børnene nægtet en advokat og nægtet retten til at gå på kompromis og afgøre sagen udenfor retten.

Pennsylvanias højesteret har forkastet ikke mindre end 4.000 sager fra 2003 til 2008, hvor Ciavarella var dommer og simpelthen nægtede børnene helt grundlæggende forfatningsmæssige rettigheder.

Ciavarella menes at have modtaget op mod en million dollars i bestikkelse. Og for den gerning har han nu fået 28 års fængsel.

Læs også: Løsladt efter 24 års fængsel

Ødelagde børns liv

Hans advokat havde ellers argumenteret for, at han skulle frikendes, fordi mediernes massive interesse for sagen har været straf nok. Men dommeren var nu ikke enig i, at der kunne sættes lighedstegn mellem den tidligere dommers ’gode navn og ry’ og adskillige børns ødelagte liv.

 

Sponsoreret indhold