Skæbner

Dræbt på sin første vagt

16. marts 2016 af Carsten Holst. Foto: Polfoto
Ashley fik kun få minutter i sit drømmejob. Hun blev dræbt på sin første vagt.

29-årige Ashley Guindon var både glad og stolt, da hun fredag den 26. februar stod i sin nystrøgede skjorte på politistationen i Woodbridge i staten Virginia, USA. På sin venstre side havde hun den lokale politichef, Corey Stewart, og til højre en kommende kollega, Steven Kendall. Ashley og Steven blev ved den lejlighed optaget i politikorpset, og en drøm var gået i opfyldelse for den unge, kønne kvinde.

LÆS OGSÅ: Tog sit liv på selvmordsklinik: Simons rørende farvel

Samme dag kunne man under et foto af de tre læse følgende på den officielle hjemmeside for Prince Williams County Police i Woodbridge:

”Vi byder velkommen til officererne Steven Kendall og Ashley Guindon. De to er taget i ed i dag og begynder deres tjeneste i weekenden. Pas godt på jer selv”.

Dræbt af skud

To dage efter, søndag den 28. februar, skulle Ashley på sin første vagt som betjent. Den blev også hendes sidste. Under en aktion blev den unge kvinde dræbt af en mand, der var gået amok i sit hjem. Da Ashley for første gang trådte ud af en patruljevogn, blev hun ramt af et riffelskud. Kort efter blev hun erklæret død på hospitalet.

LÆS OGSÅ: 15-årige Mathias om sin store sorg: Min far var sej

I årevis havde Ashley arbejdet hårdt for at blive betjent. Hun fik den måske korteste og mest tragiske karriere i historien. Politichef Corey Stewart udtalte efter sin debuterende betjents død:

– Vi beder alle om at tænke på og bede for Ashley Guindon og hele politikorpset.

Ashley var en målbevidst og ambitiøs kvinde. Fra helt ung pige vidste hun, at hun ville være betjent og gøre en forskel. Hun vidste også, at jobbet var farligt, så hun kendte risikoen. Inden hun i 2013 blev optaget på politiskolen, tog hun en universitetsgrad i retsmedicinsk videnskab.

I seks år arbejdede hun derefter som korporal i USA’s marinekorps. Men ligegyldig hvilke job, hun kastede sig over, bevarede hun drømmen om en dag at blive optaget i politikorpset. Drømmen kostede hende livet.

Ashley får en officiel begravelse, selv om hun kun nåede at virke som betjent i få minutter.

Politiet i Woodbridge, der ligger en halv times kørsel fra Washington DC, oplyser, at Ashley Guindon sammen med en kollega blev sendt ud til det normalt rolige og fredelige villakvarter Lake Ridge i byens udkant. Bydelen er for velhavere og kendt for at have kun lidt kriminalitet.

LÆS OGSÅ: Jeg helbreder mig selv ved tankens kraft

En mand havde skudt sin hustru. I huset var også parrets barn. Ashley blev ramt af et riffelskud, mens to andre betjente blev kvæstet af skud. Gerningsstedet ligger kun fem minutters kørsel fra politistationen, og det var Ashley Guindons første opgave overhovedet.

Politichefen i Woodbridge oplyser, at den dræbte betjent vil få en officiel begravelse, selv om hun kun nåede at fungere i sit drømmejob i få minutter.

Sponsoreret indhold