Skæbner

Dræbte 43 hunde af hævn

13. september 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: POLFOTO
En forfærdelig mistanke breder sig mod en 15-årig dreng fra Manchester. Han er anholdt, mistænkt for at have sat ild til et hundeinternat. En brand der har kostet 43 hunde livet. Den anholdte blev for nyligt overfaldet af en hund, og var så slemt såret, at han endte på sygehuset.
En af de overlevende hunde med en ukendt redningsmand.
En af de overlevende hunde med en ukendt redningsmand.

Mest læste artikler på udeoghjemme.dk

Omkring 200 hunde var i yderste livsfare, da en påsat brand hærgede og ødelagde et hundeinternat i Manchester i England.

For 43 af hundene blev ilden fatal. De døde i et helvede af flammer og røg. Men takket være en heltemodig indsats fra naboer til internatet, lykkedes det at redde 150 hunde ud i live.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: 2-årig forsvundet hele natten

Politiet arbejder stadig på at opklare branden, men allerede kort efter, den opstod, arresterede de en kun 15-årig dreng mistænkt for at have sat ild til Manchester Dog's Home. Avisen Daily Mirror antyder, at hævn kan være motivet bag branden. Avisen skriver på deres hjemmeside, at den 15-årige for kort tid siden blev overfaldet af en hund, og at han efterfølgende måtte behandles på sygehuset.

Røgen var kvælende

Nu har politiet så travlt med at gennemse optagelser fra overvågningskameraer i nærheden for eventuelt at kunne fastslå, hvem der satte ild til hundeinternatet. Endnu er der ingen afgørende beviser, men den 15-årige er stadig mistænkt.

-Det var som et katastrofeområde, siger Colin Ballance, 59. Han bor i nærheden, og arbejder nu og da på internatet.

LÆS OGSÅ: Fødsel i Vild med Dans

Da ilden brød ud, hamrede en nabo på Colins dør, og de to var de første, der nåede frem til de brændende bygninger.

-Vi fik så mange hunde ud, som vi kunne. Men røgen var kvælende, og vi kunne ikke se noget. Der var bare ikke mere, vi kunne gøre, siger Colin med en stille stemme til Manchester Evening News.

Dybt fortvivlet

Men det lykkedes dog at redde cirka 150 af de 200 hunde ud, som boede på internatet den dag, det brændte.

En af dem, der fik sin hund igen, var Dawn Bradbury, 29. Hun er mor til fire børn og er netop blevet separeret. Nu troede hun også, at hun havde mistet sin elskede hund Leo, en bichon frise. Leo var blevet så forvirret over familiens flytning, at den løb væk, og Dawn havde netop fået at vide, at Leo var på Manchester Dog's Home, den dag internatet brændte ned.

Det var meningen, at hun skulle hente sin hund næste dag, så da hun hørte om branden, blev hun dybt fortvivlet.

Vil genopbygge

Heldigvis blev fortvivlelsen til glæde, da hun opdagede, at Leo var en af de hunde, der havde overlevet.

-Jeg er bare så glad. Jeg vil gerne takke alle for deres store støtte. Nu er han tilbage hos sin familie, siger Dawn Bradbury til Manchester Evening News.

Det bliver dyrt at genopbygge det udbrændte dyreinternat

LÆS OGÅ: Natascha Linnea savnede Bent
Branden skabte så megen vrede og sympati, at Manchester Dog's Home på de to dage, der er gået siden branden, har modtaget mere end 128.000 pund på en indsamling, der er startet over nettet. Pengene strømmer stadig ind. Men der er også hårdt brug for dem.

Manchester Dog's Home regner med at skulle bruge over en million pund, hvis de skal genopbygge hunde-internatet.

Sponsoreret indhold